Anthony William: Okidači virusa koji napada štitnjaču

Svjetski poznat autor knjiga o zdravlju Anthony William, poznat kao medicinski medij, u svojoj novoj knjizi ‘Zdrava štitnjača’ donosi revolucionarna saznanja i načine iscjeljenja. Donosimo ulomke iz knjige koja se bavi jednim od najvećih zdravstvenih problema današnjice

Anthony William u ovom poglavlju knjige piše o 22 okidača bolesti štitnjače, među kojima su najsnažniji plijesan u prostorima u kojima dulje vrijeme boravimo, amalgamske zubne plombe te drugi oblici žive koje u tijelo unosimo u obliku morskih plodova i velikih riba poput tune i sabljarke. Tu je i manjak cinka, što može biti nasljedna osobina, te manjak vitamina B12 koji se na krvnim slikama može pokazati u normalnoj količini, a u isto vrijeme biti neadekvatno i nedovoljno iskoristiv u tijelu. Osim u teškim emotivnim situacijama, William ključne okidače vidi i u insekticidima (i onim kućnim poput otrova za muhe, mrave i žohare) te herbicidima (uključujući DDT). Knjiga donosi opširan popis ostalih okidača i objašnjenja zašto su baš oni plodno tlo za pokretanje virusa koji napada štitnjaču.

Okidači virusa

Moguće je da ste trenutak kad ste osjetili tegobe sa štitnjačom doživjeli kao nešto okrutno. Upravo u trenutku kad vam se činilo da je ionako teško balansirati u životu, razboljeli ste se, a bolest je sam koncept ravnoteže bacila kroz prozor. A moguće je da su se simptomi javili kao grom iz vedra neba. Sve se odvijalo posve normalno – sve do trenutka kad se, bez upozorenja, vaš život promijenio. Iznenada, više niste ono što ste nekoć bili. U oba slučaja – kad bolest doživljavate kao posljednju slamku ili kao nešto što vas vuče u bezdan – postoje okidači koji nam pomažu da shvatimo proces koji nas je doveo do te točke.

To su događaji, emocionalna iskustva, čimbenici iz okoliša te druge okolnosti koje ovom virusu koji napada štitnjaču mogu pružiti dovoljno goriva da se aktivira i počne širiti – drugim riječima, da izazove zdravstvenu krizu.

Kako funkcioniraju?

U trenutku kad se osoba zarazi virusom koji napada štitnjaču, cilj tog virusa je da kroz krvotok napreduje do limfnih čvorova i nadalje do organa, kao što je jetra, pa do štitnjače i na kraju do živčanog sustava.

Tijekom tog procesa, uvijek postoje točke u kojima miruje i u kojima se ponovno pokreće, što nadalje objašnjava zašto ste u procesu imali razdoblja kad ste se osjećali bolje i razdoblja kad vam se bolest pogoršala. U različitim trenucima na tom putu, virus će se skrivati u tijelu, radeći na svojoj brojnosti i čekajući pravi trenutak za sljedeći korak. A što određuje te „prave trenutke“? Okidači.

Istina o okidačima

Okidač je samo okidač. Ponovit ću još jednom: okidač je samo okidač. Da biste nečime osigurali hranu za virus, preduvjet je da se taj virus već nalazi u vašem tijelu. Recimo to ovako: virus koji napada štitnjaču je poput vatre. Okidač virusa koji napada štitnjaču je poput ulja koje se baca na vatru i posljedično izaziva porast njezine temperature te omogućava njezino brže širenje.

Upravo zato, bračni partneri mogu biti izloženi plijesni – živjeti, disati pa čak i objedovati u istoj kući svakoga dana – i suprugovo bi zdravlje moglo biti netaknuto, dok bi supruga mogla završiti u krevetu, što zbunjuje kako stručnjake za zdravlje tako i stručnjake za plijesan. U tom primjeru, supruga je zaražena virusom koji napada štitnjaču, a plijesan je okidač, dok suprug nije zaražen virusom.

Kako se pokreće bolest štitnjače?

Što je Epstein-Barrov virus (EPV)?

Hrana koju treba izbjegavati ako imate problema sa štitnjačom

knjiga‘Zdrava štitnjača’, Anthony William (Planetopija, 159 kn) Velik dio ove knjige posvećen je iscjeljenju u kojem William pruža uvid u pozitivno djelovanje na desetke namirnica i dodataka prehrani, boraca protiv EBV-a i problema sa štitnjačom te daje savjete za 90-dnevnu detoksikaciju jetre, limfatičkog sustava i crijeva, detoksikaciju od teških metala te detoksikaciju od virusa koji napada štitnjaču. U poglavlju ‘Recepti za iscjeljenje štitnjače’ autor daje savjete za jednostavnu pripremu iscjeljujućih smoothieja, juha, salata... Knjiga vrvi zapanjujućim korelacijama između EBV-a i problema sa štitnjačom i vrijedno je štivo za svakoga tko želi očuvati zdravlje te važne žlijezde

Ulomci iz knjige ‘Zdrava štitnjača’ Anthonyja Williama (Planetopija)

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr