Tabbouleh s pečenim odreskom plave ribe

Mediteranska prehrana ne samo da je ukusna nego sprečava mnoge bolesti, kaže dr. Lejla Kažinić Kreho, liječnica i nutricionistica. Evo jednog njezinog recepta

(za 2 osobe)

2 x 150 g odreska tune ili neke druge plave ribe

Salata tabbouleh
100 g bulgura; za bržu varijantu može poslužiti i kus-kus
2 rajčice, narezane na kockice
2 žlice peršina, krupnije nasjeckanog
2 žlice svježe metvice, krupnije nasjeckane (može poslužiti i suha)
1 vezica mladog luka, narezanog
1 i 1/2 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
1 žlica soka od limuna
2 žlice zrna nara

Kuhajte bulgur u uzavreloj vodi (dvostruko više vode od bulgura) oko 10 minuta, ocijedite ga i ostavite da se ohladi. Stavite skuhani bulgur u veću staklenu zdjelu i dodajte ostale sastojke. Začinite salatu limunom i maslinovim uljem. Po želji pospite očišćenim narom. Ispecite ribu na gril-tavi.  Poslužite tabbouleh na većem tanjuru uz pečeni odrezak plave ribe.

Lejla Kažinić Kreho, liječnica i nutricionistkinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr