Najbolje gorivo za trening

Ako vježbate pojačanim tempom, potrebno vam je malo više energije za trening, a ove četiri namirnice će svojom nutritivnom vrijednošću povećati vašu izdržljivost i poboljšati rezultate vježbanja

1. Maca prah

Ova južnoamerička supernamirnica sadrži mnogo vitamina B skupine i magnezij, koji su nužni za proizvodnju energije te pomaže tijelu da se nosi s fizičkim stresom tijekom intenzivnog treninga. Dodajte prah mace u lagani voćni frape i popijte ga prije treninga.

2. Kokosova voda

Pijenjem kokosove vode, koja je bogat izvor elektrolita, uključujući magnezij, kalcij i kalij, spriječit ćete dehidraciju nakon vježbanja i nadoknaditi ove važne minerale koje ste izgubili znojenjem.

3. Zobene pahuljice

Budući da se u vježbanju troši glukoza pohranjena u jetrima i mišićima, najbolje je nadoknaditi je kvalitetnom glukozom iz složenih ugljikohidrata, na primjer, obrokom od zobenih pahuljica koje omogućuju laganu razgradnju i postupnu resorpciju glukoze.

4. Orašasti plodovi i sjemenke

Grickajte ih prije ili poslije treninga jer obiluju magnezijem, mineralom koji održava visoku razinu energije i sprečava grčenje mišića.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr