Kruh od bijelog kukuruza

Kukuruz je dobar izvor energije, a poboljšava i rad crijeva; isprobajte recept s bijelim kukuruzom

400 g bijelog kukuruznog brašna
10 g praška za pecivo
1/2 žličice himalajske soli
2 jušne žlice maslinova ulja
1/2 dl vode

Pećnicu zagrijte na 170 °C.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U vodu ulijte ulje i malo-pomalo dodajte suhoj smjesi. Tijesto ne smije biti tvrdo. Ako bude trebalo više vode, slobodno je dodajte.

Smjesu stavite u kalup za kruh obložen papirom za pečenje. Pecite na 170 °C, otprilike 35 minuta. Ispečeni kruh ostavite da se hladi 10 minuta u kalupu, a potom ga izvadite iz kalupa zajedno s papirom za pečenje i stavite na rešetku da se ohladi.

kruh, recept za kruh

Dubravka Fazlić, www.peptu.com