Kruh od banane s heljdom

Jedna od najpoznatijih britanskih autorica knjiga i blogova o zdravoj prehrani Jasmine Hemsley objavila je knjigu 'East by West', u kojoj otkriva kako ajurveda može (i treba) pronaći mjesto u stresnom zapadnjačkom načinu života. Ovo je jedan od njezinih odličnih recepata iz knjige

Intervju Jasmine Hemsley: Kako ajurvedu uklopiti u zapadni način života?

Sastojci:
290 g (2 ⅓ šalice) heljdinog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice mljevenog cimeta
1/4 žličice morske soli
4 zrele banane (oko 400 g), izmiksane
1 zrela banana (oko 90 g), narezana na kolutiće
120 ml (1/2 šalice) vode
1 žličica ekstrakta vanilije
60 g (1/5 šalice) grožđica
30 g (1/4 šalice) badema

Za posluživanje:
maslac, može i slani

Zagrijte pećnicu na 180 °C (ako koristite ventilatorsku pećnicu: na 160 °C). U velikoj posudi izmiješajte heljdino brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i morsku sol.

U drugoj posudi izmiješajte izmiksane banane, vodu i vaniliju te ih dodajte u posudu s brašnom. Umiješajte grožđice, bademe i kolutiće banane.

Prebacite smjesu u pravokutnu posudu za pečenje zapremnine 750 g , koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite 25 minuta pa okrenite posudu za pečenje u pećnici da bi se svi dijelovi dobro ispekli te pecite još 15 minuta da kruh bude čvrst na dodir. Pustite da se ohladi prije no što ga narežete na kriške i poslužite s maslacem.

ajurvedaKnjigu 'East by West' (Bluebird) autorice Jasmine Hemsley, iz koje je recept preuzet, možete nabaviti na www.amazon.co.uk

Iz knjige Jasmine Hemsley East by West

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr