Ajurvedski recept Jasmine Hemsley: Mango lassi mousse

Jedna od najpoznatijih britanskih autorica knjiga i blogova o zdravoj prehrani Jasmine Hemsley objavila je knjigu 'East by West', u kojoj nas uči kako ajurveda može i treba pronaći mjesto u stresnom zapadnjačkom načinu života. Lassi je najpoznatiji ajurvedski napitak; pomaže regulirati probavu i uravnotežuje sve tri doshe. Najbolje ga je piti poslije ručka ili u kasno poslijepodne. Lagan je i sadrži laktobacile, bakterije koje pomažu radu crijeva i reguliranju probave, smanjuje nadutost i pojavu vjetrova. Ovo je Jasminein recept za varijantu lassija, s mangom

Intervju Jasmine Hemsley: Kako ajurvedu uklopiti u zapadni način života?

Sastojci
35 g osušenog manga
100 ml vode
125 g (1/2 šalice) jogurta
1/4 žličice fino naribane korice limuna, nije obavezno
1/4 žličice mljevene kurkume, nije obavezno

Za ukrašavanje:
prstohvat sumaca i listići metvice

Komade dehidriranog manga stavite u vodu dok ne omekšaju. Izvadite ih i ostavite 50 ml vode u kojoj su se namakali. U blenderu miksajte tu vodu i mango s jogurtom, otprilike 5 sekundi, da smjesa postane glatka i pjenasta, a potom dodajte limunovu koru i kurkumu, ako ih koristite. Po vrhu pospite prstohvat sumaca i listiće metvice te poslužite na sobnoj temperaturi.

SAVJET: Ostatak vode u kojoj se namakao mango možete koristiti da biste dhalu ili gulašima dodali slatkastu aromu.

ajurvedaKnjigu 'East by West' (Bluebird) autorice Jasmine Hemsley, iz koje je recept preuzet, možete nabaviti na www.amazon.co.uk

Iz knjige Jasmine Hemsley East by West

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr