Svjetlost Maharishi dragulja za zdravlje i širenje svijesti

Dragulji ili drago kamenje oduvijek su privlačili ljude svojom ljepotom, sjajem i pozitivnim zračenjem. Žene se vrijednim draguljima rado ukrašavaju, a poznato je i da svaki dragi kamen ima određeno pozitivno djelovanje na ljudsko tijelo. Ono što je mnogo manje poznato jest da ti prelijepi "kamenčići" i uzdižu razinu čovjekove svijesti. Predstavljamo vam u Hrvatskoj novu metodu iscjeljivanja tijela i duha uz pomoć dragog kamenja

Nova metoda u Hrvatskoj

Premda dragulji postoje otkad je svijeta, Maharishi tehnologija svjetlosti dragulja u svijetu je relativno novi način njihova korištenja za dobrobit ljudi te poboljšanje zdravlja tijela i duha, a u Hrvatskoj je dostupna tek od ovoga ljeta. O ovoj fascinantnoj tehnologiji razgovarali smo s učiteljem transcendentalne meditacije i praktičarom Maharishi tehnologije svjetlosti dragulja, Vladimirom Punčecom, koji se za rad s draguljima educirao u Nizozemskoj.

"Maharishi tehnologija svjetlosti dragulja predstavlja kombinaciju drevnog znanja vedske astrologije, jyotisha i ajurvede – cjelovite vedske zdravstvene skrbi te dostignuća suvremene tehnologije", započinje svjetlosnu priču o draguljima Vladimir Punčec.

"Postoje uređaji, takozvani svjetlosnopi (engl. "beameri"), koji izgledaju poput deblje metalne penkale i na svom vrhu imaju jedan dragulj kroz koji prolazi svjetlost. Set svjetlosnopa s kojima radim ima 13 različitih dragulja. Vrlo je važno napomenuti da oni imaju pravilnu kristalnu strukturu. Kada svjetlost prođe kroz njih, snaga pravilne kristalne strukture dragog kamena mnogostruko se pojačava.

Čišćenje psihe u dubokom počinku

Kada se svjetlost takvog dragulja usmjeri na određeni dio čovjekova tijela, metodom rezonancije njegova pravilna struktura dragulja stvara rezonanciju u tijelu i ono doživljava stanje vrlo dubokog počinka. Tijekom tog počinka, organizam se vrlo duboko odmara, a deponirani sadržaji i neprobavljene emotivne situacije koje običan odmor i opuštanje ne mogu ukloniti iz psihe, uz pomoć svjetlosti dragulja se oslobađaju i otpuštaju.

Može se reći da je uloga Maharishijeve tehnologije svjetlosti dragulja dvojaka. S jedne strane omogućuje duboku relaksaciju, s druge strane oslobađa od dubokih stresova iz prošlosti i na taj način čovjek može imati duboka duhovna iskustva."

maharishi
U Hrvatskoj je to potpuno nova tehnologija. Njen osnivač je Maharishi Mahesh Yogi koji je i začetnik programa transcendentalne meditacije i TM sidhi programa koji također potječu iz drevnog vedskog znanja. Maharishi tehnologija svjetlosti dragulja osmišljena je prema ideji i u skladu s uputama njemačkog draguljara Joachima Rollera, koji je prvi shvatio da dragulji imaju vrlo pozitivan učinak na zdravlje i boljitak čovjeka.

Maharishi i Joachim su, uz drevnu literaturu ajurvede i jyotisha, iznjedrili ovu metodu koja se u svijetu primjenjuje desetak godina, ali za nju zna vrlo malo ljudi. Naime, sve počiva na ljudima koji su završili tečaj za praktičare, njih ukupno 220, a budući da se većina njih ne bavi time aktivno, tehnologija je do sada bila nepoznata.

Od nas se ništa ne traži

Na pitanje po čemu je Maharishi tehnologija svjetlosti dragulja drugačija od sličnih metoda iscjeljivanja i rada na sebi, Vladimir kaže: "Osoba koja želi iskusiti ovaj program ne treba ništa činiti. Praktičar metode samo napravi jednostavan test kojime se utvrđuje koja kombinacija svjetlosnopa odgovara pojedincu i tada osoba legne na masažni stol, svjetlosnopi se postavljaju iznad njenog tijela i ona opušteno leži pod njima oko 40 minuta.

Dakle, ne zahtijeva se nikakva koncentracija, razgovor, prisjećanje događaja iz prošlosti, analiziranje, ništa. Testiranje i sam program s draguljima traje oko sat do sat i pol. Za najbolje rezultate preporučljivo je proći kroz njega nekoliko puta, ali već i jedno "druženje" s draguljima vrlo je blagotvorno za svakoga."

dragulji

Primjeri iz prakse

"Kolegica iz Danske koja je dugo radila u SAD i napravila više od 5000 savjetovanja, ispričala nam je na seminaru u Nizozemskoj zanimljivo iskustvo njene klijentice koja je imala teške alergije. Već pri samom testiranju na dragulje, prije samog izlaganja svjetlosti dragulja, njene alergije su nestale. I to trajno, više se nisu pojavile. Jedan moj klijent je imao jaku križobolju, jedva je uspio leći na masažni stol.

Na kraju programa rekao je da mu je puno bolje, sjeo je u auto i odvezao se kući na Krk. Nazvao me nakon par sati i javio da su njegovi bolovi u leđima potpuno nestali. Treba napomenuti i da je učinak ovog programa kumulativan, svjetlost dragulja ulazi u stanice i nastavlja djelovati i nakon izlaganja svjetlosti dragulja."

Pozitivni učinci nikad ne izostaju

Svjetlost dragulja ne primjenjuje se isključivo za rješavanje zdravstvenih problema, ali popratne dobrobiti dubokog počinka koji se postiže ovom tehnologijom svakako se javljaju. Spontano dolazi do boljeg raspoloženja, boljeg mentalnog potencijala, skladnijih međuljudskih odnosa, pa i nestanka zdravstvenih problema.

Neki doživljavaju jasan osjećaj blaženstva, unutarnjeg mira, sreće, radosti, neki osjećaju opuštenost, a mnogi dožive i olakšanja od različitih zdravstvenih problema. Nije moguće predvidjeti što će tko iskusiti, no pozitivni učinci nikada ne izostaju.  

"Klijenti, nakon što su prošli kroz ovaj program, izjavljuju da se osjećaju duboko opušteno i često da su doživjeli neke senzacije u tijelu. To je obično blaga bol u nekom dijelu tijela gdje postoji neki zdravstveni problem ili je bio ozlijeđen. Takva se bol ponekad pojavljuje i više tretmana i naposlijetku potpuno nestane a nastupa olakšanje", priča Vladimir Punčec o iskustvima onih koji su uživali u svjetlosti Maharishi dragulja.  

Vladimir je dugogodišnji učitelj transcendentalne meditacije, a praktičar Maharishi tehnologije svjetlosti dragulja postao je nakon završene dvomjesečne stručne edukacije održane tijekom lipnja i srpnja 2018. u Nizozemskoj. Odnedavno s draguljima radi na Zelenom trgu 2 u Zagrebu, u prostoru Saveza za transcendentalnu meditaciju.

dragulji

S kojim draguljima se radi?

"Joahim Roller i njegova supruga vodili su seminar u Nizozemskoj. Upoznali su nas s porijeklom i prirodom dragulja te njihovim učincima na ljudsko tijelo te su povezali znanje o draguljima s različitim vidovima izraza Vede i vedske literature u ljudskoj fiziologiji. To je zanimljivo i vrlo kompleksno znanje. Tako da smo stekli vrlo cjelovit uvid u utjecaju dragulja na ljudsko zdravlje", kaže Vladimir. 

Dragulji s kojima radimo u ovoj tehnologiji su: cirkon, ametist, dijamant, plavi safir, smaragd, turmalin, žuti safir, jantar, rubin, karneol, biser, koralj i mačje oko. Klijent ne bira sam dragulje, već se napravi jednostavan test u kojem njegovo tijelo zapravo samo, spontano odabere koji mu dragulji odgovaraju, tako da je uloga praktičara u cijelom procesu minimalna. Najveći i najvrijedniji dio čini sama Priroda", kaže Vladimir.

Što želite postići ovim programom?

A za one koji ne znaju što su Vede i vedsko znanje pojašnjava pobliže: "Veda na sanskrtu znači znanje. Vedsko znanje je znanje o prirodnim zakonima i o nama samima, našem unutarnjem ja na izvoru misli koji nazivamo i čista svijest. Naša pažnja je većinu vremena okrenuta prema sadržajima oko nas, izvan nas. Uz pomoć tehnika kao što su transcendentalna meditacija i joga, naša pažnja okreće se prema unutra i doseže izvor misli. Psiholozi i fiziolozi kažu da prosječan čovjek ima 20-30.000 misli dnevno.

Svaka misao ima neku energiju i inteligenciju, stoga je zaključak da mora postojati izvor tih misli, te da taj izvor posjeduje beskonačnu energiju i inteligenciju. Dakle, bit je doseći izvor misli, područje čistog znanja o svim zakonima prirode, a to je znanje o Vedama. Vede se ne nalaze samo u knjigama, već i u našoj svijesti. Vedsko znanje je znanje o nama samima, našem beskonačnom stvaralačkom potencijalu i to bi trebao biti cilj svakog čovjeka, da dosegne svoju vlastitu prirodu, bit, spozna Vede i samoga sebe."

Za kraj Vladimir kaže: „Na početku upitam klijenta što želi postići ovim programom. Naime, namjere se mogu voljno uputiti draguljima jer oni su, vjerovali ili ne, vrlo inteligentna bića koja nam rado pomažu poput malenih svjetlosnih pomagača."

Budući da je riječ o posve novoj metodi u Hrvatskoj, dodatne informacije mogu se dobiti putem web-stranice www.manjestresa.com i Facebook stranice Manje stresa.

Iskustva ruske praktičarke

U ovom predavanju ruska praktičarka Maharishi tehnologije svjetlosti dragulja Ekaterina Grabenko, među ostalim, kaže: „Ova tehnologija funkcionira na osnovi određenih prirodnih zakona koji je čine vrlo dubokom, učinkovitom te vrlo ugodnom. Ona koristi dvije uistinu jedinstvene realnosti u prirodi – realnost dragulja i realnost svjetlosti. Dragulji su bili cijenjeni kroz čitavu prošlost čovječanstva i korišteni su religiji i medicini, a bez svjetlosti život nije moguć. Ona je u osnovi života i u osnovi kemije života – sve biljke, životinje i naša tijela djeluju koristeći svjetlo.

U ovoj tehnologiji dragulji se koriste u kombinaciji sa svjetlom, što im daje vrlo moćan učinak. Kada jednostavno nosimo neki dragulj u obliku nakita, on nam daje neku svoju kvalitetu i energiju. Uzimamo li prah dragulja, on ulazi u probavni sustav i također vrlo blagotvorno djeluje. No, s ovom tehnologijom dobiva se snaga i sklad dragulja na razini kvantnog polja, na razini svjetla. Oprema za njihovo korištenje načinjena je tako da svjetlost prolazi kroz dragulje, poprima njegove kvalitete, komunicira s energijama našeg tijela i na taj način mi primamo njihov najjači mogući učinak.”

Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr