Žena inspiracija: Lela Kaplowitz

Za Lelu Kaplowitz, hrvatsku jazz pjevačicu koja je nastupala na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem svijeta, sve je moguće. Ona živi svoje snove i ostvaruje korak po korak sve životne želje. U tome joj puno pomažu meditacija, All level tehnike samorazvoja, vegetarijanska prehrana i velika želja da motivira ljude koje susretne na svom životnom proputovanju da počnu ostvarivati svoje najveće snove...

Promotorica jazza

Lela Kaplowitz, 42-godišnjakinja neiscrpne energije majka je, supruga, jazz pjevačica svjetskog kalibra, autorica i vokalna pedagoginja. Samostalna je umjetnica i voditeljica programa Jazz na kotačima kojim, uz supruga Joea, zadnjih 10 godina predstavlja jazz glazbu školarcima diljem Hrvatske. U slobodno vrijeme bavi se step plesom i podučava All Level Healing tehnike.

Ona je motor glazbenog trojca Kaplowitz, uz kćer Luciju (14) i supruga Joea (46), koji je prošlog rujna održao koncert u svjetski poznatoj koncertnoj dvorani Carnegie Hall u New Yorku. Sa svojim projektom To One (Prema jednome) osvojila je vrijednu nagradu Hrvatskog društva skladatelja International koja joj je omogućila izdavanje novog albuma u američkoj izdavačkoj kući Parma Recordings te koncertnu promociju albuma u glasovitom Carnegieju.

Lela Kaplowitz2

Glazba čakri

Njene skladbe su vrlo osobne, inspirirane dubokim promišljanjima o životu i svrsi postojanja, prožete zaraznim optimizmom. Novi album koncipiran je prema čakrama – energetskim vrtlozima koji vibriraju na određenim frekvencijama. Upravo prema tim načelima Lela je skladala svoje pjesme s namjerom buđenja životne energije kod svojih slušatelja.

Želja joj je motivirati sve ljude koje susretne na svom životnom proputovanju da počnu ostvarivati svoje najveće snove. Samim nazivom To One Lela osvještava svoju želju za osjećajem ljubavi, jedinstva i povezanosti koju želi potaknuti u ovo vrijeme globalne otuđenosti. "Svi smo mi jedno, iako se naizgled ne čini tako", kaže Lela.

Kako izgleda dan sretne i uspješne žene?

Što omogućuje Leli tako optimističan pogled na svijet? Red, rad i disciplina, uz puno ljubavi, suosjećanja i komunikacije. Osim toga, okruženost istomišljenicima, dobar odnos u obitelji i najbližim prijateljima. Lela dan započinje u 6 sati ujutro 20-minutnom meditacijom koju naziva mentalnom higijenom, potom radi vizualizacije, piše svoje “jutarnje stranice” (tehnika autorice Julije Cameron) te svako jutro šeće psa Zena uz savski nasip.

Nakon toga vježba jogu, popije smoothie od svježeg voća i kreće u dan. Više od 20 godina je vegetarijanka, a u zadnje dvije godine promiče veganstvo i zdrav način života kroz sve što radi. Bavi se humanitarnim radom te nerijetko posjećuje domove za napuštenu djecu gdje održava glazbene radionice sa svojom obitelji.

Lela Kaplowitz3

Najsretnija je na pozornici uz kćer i supruga

Kad je na pozornici uz Luciju i Joea najsretnija je na svijetu! To smatra pravim uspjehom – kad zajedno muziciraju i uživaju u glazbi te je dijele s publikom.

Lela Kaplowitz predstavlja svoj album uz vrhunske glazbenike iz Hrvatske i regije u Maloj dvorani koncertne dvorane Vatroslav Lisinski 16. veljače u 20:00 sati.

http://www.lisinski.…­kaplowitz-br-to-one/

Lela Kaplowitz1

Više o projektu:
ww.toone.life

Poslušajte prvi Lelin samostalni spot za pjesmu Love is all there is

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr