Najdraža molitva Nealea Donalda Walscha

Kada su ga upitali koja je njegova najdraža molitva, Neale Donald Walsch je odgovorio nešto neočekivano i izgovorio ovu molitvu...

"Hvala ti, Bože što mi pomažeš da razumijem da je ovaj moj problem već riješen kako je najbolje za mene". Dakle, umjesto da nastojimo pronaći rješenje, umjesto da molimo Boga za pomoć, mi objavljujemo da je rješenje već ovdje.

Ono čemu se opireš, ustrajava

A naša je prilika zakoračiti u rješenje u potpunosti i trenutno, odnosno onoliko brzo koliko nam to um dopusti, pa čak i ako okolnosti ne govore u prilog tome. Naime, nikada ne treba suditi po onome što vidimo. Um će stvoriti jednu priču za drugom, da bi nas uvjerio da ono što je stvarno istina na duhovnoj razini, na metafizičkoj nije istina.

Riječ je o tome da prigrlimo trenutne okolnosti, upravo takve kakve jesu, bez potrebe da budu drugačije, tražeći priliku u tome i njen dar. Jer, kako kažu knjige Razgovori s Bogom – Ono čemu se opireš, ustrajava. A ono u što gledaš očima duše – nestaje, prestaje imati iluzorni oblik. A kada vidimo što se događa u našem životu, kada doista shvatimo što je važno u životu, odjednom naša situacija više ne izgleda toliko strašna i očajna.

A kada nas taj osjećaj očaja i panike, osjećaj "O, Bože moj, što da učinim?" - napusti, energija unutar nas nevjerojatno se uzdiže. Čak i samo podizanje te energije na visoku razinu stavlja nas u ono što ja nazivam kontekstualnim poljem koje stvara mogućnosti da se u našem životu pojavi više od onoga što trenutno doživljavamo, a stvara se u našem životu kroz proces neopiranja.

Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr