Julia Roberts: Zašto javnost ne poznaje moju djecu?

U vrijeme masovnog razotkrivanja u medijima i na društvenim mrežama, gdje i poznati i nepoznati naprosto "grabe" svojih pet minuta slave, ima i drukčijih primjera. Slavna glumica koja je desetljećima među najvećim hollywoodskim zvijezdama uspjela je svoju djecu zaštititi od medijskih nasrtaja i omogućiti im normalno odrastanje

Moja djeca ne znaju kojim se poslom bavim

Djeca mnogih poznatih osoba praktično odrastaju pod povećalom javnosti, kojoj su, gladnoj uvijek novih senzacija, zanimljiva jednako kao njihovi slavni roditelji. Unatoč tome što su zaštićena u materijalnom smislu i može se reći da žive pod staklenim zvonom, nije zaštićena njihova privatnost.

Iako je desetljećima među najvećim hollywoodskim zvijezdama, Julia Roberts uspješno je svojoj djeci – blizancima Hazel i Finnu te njihovu mlađem bratu Henryju – osigurala najveći luksuz: da odrastaju u anonimnosti i budu "samo djeca":

"Oni ne znaju kojim se poslom bavim. To još nije ušlo u njihov život. Oni su samo malena djeca, a ja sam samo njihova mama", kazala je svojedobno Julia, dodajući kako će kada doznaju o njezinu zvjezdanom statusu, već biti tinejdžeri kojima će životi biti ispunjeni zanimljivijim stvarima od toga čime se bave njihovi roditelji.

julia roberts

Prije svega – mama

Štiteći privatnost svoje obitelji, Julia se tijekom zajedničkih izlazaka nastoji uklopiti u masu neupadljivom odjećom, dodatno se "maskirajući" šiltericama, šeširima i sunčanim naočalama. Tako je, među ostalim, potpuno nezamijećeno prošao obiteljski posjet Disneylandu. Usto, Juliji i njezinu suprugu, snimatelju Dannyju Moderu, ne pada na pamet na društvenim mrežama objavljivati išta u vezi s obitelji.

Štoviše, Julia je indiferentna prema društvenim mrežama jer im, po njezinu mišljenju, manjka prave ljudske povezanosti, od čega dodatno profitira privatnost njezine obitelji.

"Nastojimo zaštititi svoju djecu. Samo želimo imati obiteljski život i da se u njega nitko ne upleće", kaže Julia Roberts ističući kako uspostavljanje ravnoteže između njezine javne figure i privatnog života znači da se s javnosti podijele neke pojedinosti o kućnom životu, no bez narušavanja privatnosti.

"Ne mislim da se u tome razlikujem od bilo koje druge mame: jednostavno želiš zaštititi svoju djecu. Ne štitim ništa što nije njihovo ljudsko pravo – da uživaju sigurnost i privatnost te da ih se ne progoni agresivno", zaključila je glumica.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr