Mousse od jagoda bez namirnica životinjskog porijekla

Lagan kao perce, ovaj malomasni mousse sadrži samo namirnice biljnog podrijetla

500 g jagoda

½ litre biljnog mlijeka (može i aromatizirano vanilijom)

1 žličica agar agara u prahu

1 žlica kokosova ili agavina nektara

 

Jagode operite i očistite; nekoliko lijepih odvojite za ukrašavanje. Mlijeko ulijte u mali lonac te u njemu razmutite agar agar. Stavite na vatru i kuhajte dok ne zakipi, a zatim nastavite kuhati još nekoliko minuta neprestano miješajući. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi pa umiješajte tekuće sladilo. Dodajte jagode i smiksajte u blenderu ili štapnim mikserom. Ulijte u zdjelice i ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Poslužite ukrašeno jagodama narezanim na ploškice.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr