Izvrnuta pita od borovnica i granole

Granola, kombinacija žitarica, sjemenki, orašastih plodova i sušenog voća, može biti okrepljujući doručak za dan pun energije ili dio ukusnog poslijepodnevnog deserta...

Sastojci:
400 g svježih borovnica
1 žlica pirove ili pšenične krupice
½ šalice sirupa od agave

Sastojci za granolu:
1 šalica krupnih zobenih pahuljica
2 žlice zobenoga brašna
4 žlice suncokretova ulja
2 - 3 žlice vode
½ šalice rižinoga slada
½ čajne žlice mljevenog cimeta
½ šalice krupno narezanih oraha

Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. U zdjeli pomiješajte borovnice, krupicu i sirup od agave pa kuhajte desetak minuta na laganoj vatri. Ostavite sa strane da se hladi, uz povremeno miješanje. Za granolu pomiješajte ulje, vodu i slad pa dodajte u zobene pahuljice koje ste prethodno izmiješali s cimetom i brašnom. Na kraju dodajte orahe. U nauljeni kalup veličine 29 x 18 cm stavite kuhane borovnice, a preko njih ravnomjerno rasporedite smjesu za granolu. Pecite dvadeset minuta. Ovaj desert najbolje je poslužiti dok je još topao.

Željka Fordren Jambrešić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr