Božićne slastice bez glutena: Kolačići s maslacem od kikirikija

Malo drugačija verzija slastica bit će izazov i užitak za one koji ih stvaraju, a poslastica za goste i ukućane. Dajte si oduška i starome dodajte nešto novo, poigrajte se tradicijom i opustite se uživajući u slatkim zalogajima

(za 12 porcija)

Sastojci:
60 g neslanoga maslaca, razmekšati
250 g maslaca od kikirikija, glatki ili hrskavi
120 g šećera u prahu
280 g čokoladnoga čipsa (od tamne čokolade)
3 jušne žlice kokosova ulja
2 jušne žlice kikirikija, grubo nasjeckati

Postupak:
Maslac stavite u posudu prikladnu za mikrovalnu pećnicu. Pećnicu uključite na jače dok se maslac ne razmekša i stvori mjehuriće, 20 - 30 sekundi.
Izvadite iz pećnice te dodajte maslac od kikirikija i šećer u prahu. Istucite mikserom dok smjesa ne postane glatka i jednolika, 3 - 4 minute.

Lim za pečenje sa 12 otvora ispunite plitkim papirnatim košaricama. U njih rasporedite mješavinu i limom nekoliko puta lagano udarite po radnoj površini kao bi se masa rasporedila i slegnula. Rashladite 15 minuta.

Za to vrijeme u vatrostalnoj posudi izmiješajte čokoladni čips s kokosovim uljem. Posudu stavite na veću posudu napola ispunjenu vodom koja ključa i masu povremeno miješajte dok se ne razmekša.

Uklonite s vatre i ostavite da se rashladi. Košarice s kikiriki maslacem izvadite iz hladnjaka. Razmekšanu čokoladu žlicom rasporedite po površini i posipajte s ponešto nasjeckanoga kikirikija.

Prije posluživanja vratite u hladnjak na još 10 - 15 minuta dok se kolačići ne stegnu.

kolači

Getty Images

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr