Bob u pikantnom umaku od rajčice

Isprobajte ga na marokanski način

500 g očišćenog boba
2 - 3 češnja češnjaka
1 žličica mljevene dimljene paprike
1 žličica kumina
1 ljuta papričica
2 žlice maslinova ulja
400 g pelata (mala limenka)
sol i papar
2 žlice nasjeckanog korijandra

Bob kratko prokuhajte u kipućoj vodi. Ako koristite svježi bob, onda ćete ga morati malo dulje kuhati da omekša. Ocijedite ga i ostavite sa strane.

Češnjak sitno nasjeckajte, a kumin i ljutu papričicu sameljite u mužaru. Na maslinovu ulju prepržite češnjak pa mu dodajte usitnjene pelate, mljevenu papriku i ostale začine.
Kuhajte dok se jelo ne počne zgušnjavati.

Umiješajte bob i, po potrebi, dodajte malo vode. Kuhajte još 10 - 15 minuta da se okusi prožmu i da se bob skuha do kraja.

Poslužite kao prilog ili samostalno jelo posuto s mnogo nasjeckanog korijandra.

Andrea Cukrov

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr