Salata s kus-kusom, povrćem i tofuom

Kratkom termičkom obradom povrće ne gubi vitamine, tofu je bogat proteinima, vitaminima i kalcijem, a kus-kus je prilično zasitan, stoga je zahvaljujući svojim sastojcima, ova brza salata cjelovit i hranjiv obrok...

350 ml povrtnog temeljca
250 g instant kus-kusa
2 žlice ulja
1 tikvica
1 manji patlidžan
1 žuta paprika
200 g mini rajčica
1 glavica luka
sol, papar
150 g tofua
2 žlice maslinova ulja
nekoliko listića bosiljka

Temeljac zakuhajte. Kus-kus stavite u zdjelu, prelijte temeljcem, promiješajte, poklopite i ostavite da odstoji oko 5 minuta.

Povrće operite i očistite, tikvicu prerežite jednom, a patlidžan dvaput po dužini, a potom oboje usitnite. Rajčice prerežite po želji. Luk oljuštite i nasjeckajte. Povrće pržite oko 5 minuta u masnoći od prženja, a zatim začinite. Tofu narežite na kocke pa dodajte povrću i pržite još nekoliko minuta.

Kus-kus promiješajte i nakapajte maslinovim uljem. Pomiješajte ga s pripremljenim sastojcima i ukrasite sjeckanim bosiljkom. Po želji, poslužite s jogurtom.

Izvor: Kuhaj.hr