Zdjelica sreće: Buddha bowl

Buddha bowl obroci ne zahtijevaju višesatno kuhanje, obiluju blagotvornim nutrijentima i lako se prilagođavaju svačijem ukusu. U ovoj toplo-hladnoj, veganskoj salati možete kombinirati svježe, konzervirano i smrznuto povrće.

Ljepota Buddha bowla ili obroka u zdjelici, koji se razmeću šarenim bojama i kipte blagotvornim nutrijentima je jednostavnost i brzina pripreme, te prilagođavanje svim dijetnim režimima i gastronomskim preferencijama.

Sastojci za Budinu zdjelu:

50 g brokula

½ manga

50 g ljubičastoga kupusa

65 g konzerviranoga crvenoga graha (ocijeđenoga)

65 g konzerviranoga slanutka (ocijeđenoga)

50 g graška

30 g crnih maslina

30 g klica cikle

10 g feferona

½ limuna

1 žlica  sezamovih sjemenki

Sastojci za preljev:

½ žlice tahinija

½ žlice maslinova ulja

½ češnja češnjaka, protisnutoga

1 žlica  limunova soka prstohvat čili pahuljica prstohvat mljevenoga kima

Priprema:

Za preljev metlicom izmiješajte tahini, maslinovo ulje, češnjak, limunov sok, čili pahuljice i kim. Brokulu i mango razrežite na manje komade. Sitno narežite ili naribajte ljubičasti kupus. Sve sastojke jedan uz drugi rasporedite u okruglu zdjelicu. Preljev poslužite zasebno.

Pročitajte još:

5 elemenata koje mora sadržavati Buddha bowl

Vegetarijanski Buddha bowl

Recept i fotografija su preuzeti iz knjige Skandinavska Sense dijeta, autorice Suzy Wengel (izdavač Egmont).

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr