Zelena juha od graška, špinata i kelja

Zelena juha odličan je izvor energije, tijelo hrani folnom kiselinom i poboljšava raspoloženje. Dobra stvar je da se ova juha može poslužiti i ohlađena!

Sastojci:
200 g zamrznutoga ili svježega graška
1 crveni luk
3 stabljike celera
1 češanj češnjaka
160 g špinata
100 g kelja
240 g kuhanoga graha
250 ml povrtnoga temeljca
morska sol
crni papar

Za dekoriranje:
jogurt, svježi začini, sjemenke bundeve

Priprema:
Luk i celer narežite na kriške, dodajte soli i papra pa ih pržite u loncu na malo maslinova ulja dok ne omekšaju. Dodajte češnjak i pirjajte još koju minutu. Potom dodajte kelj i pirjajte ga pet minuta, dok ne omekša, a zatim dodajte temeljac, grašak i grah. Kuhajte, ali pazite da se grašak ne prekuha jer treba zadržati svježu zelenu boju. Ohladite i prebacite u blender i dodajte svježi špinat. Dobivenu juhu začinite prema svom ukusu, dodajte jogurta, svježih začina ili sjemenke bundeve.

Aleksandra Maček (vlasnica restorana Radost Fina Kuhinja)

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr