Povrtna juha

Dobro će vam doći kad se predozirate teškom hranom...

Ostaci parenog ili kuhanog povrća za 3 osobe.

1 l povrtnog temeljca ili vode + pola gotove povrtne kocke za juhu
300 g kuhanoga miješanog povrća (mrkva, peršin, brokula, cvjetača...)
2 žlice soja-umaka (shoyu)
3 suhe shitake gljive
1,5 dl vode za namakanje gljiva
žlica sjeckanoga svježeg lista peršina ili mladog luka

Operite i namočite shitake gljive u vodi najmanje 30 minuta. Zagrijte temeljac ili vodu u koju ste stavili povrtnu kocku za juhu. Kada temeljac zakuha, dodajte namočene gljive prethodno narezane na ploškice. Dodajte i vodu od namakanja. Gljive kuhajte u temeljcu desetak minuta, a zatim dodajte kuhano povrće i shoyu umak. Kuhajte još pet minuta. Pospite peršinom ili mladim lukom. Želite li hranjiviju juhu, dodajte kuhanu tjesteninu.

Željka Fordren Jambrešić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr