Zimska aromaterapija: Ulje za iskašljavanje

Kako na prirodan način ojačati imunitet i boriti se protiv tipičnih zimskih tegoba, poput kašlja pojasnio je stručnjak za aromaterapiju Saša Radulović

Vrijeme kada se hladnoća i zima pojavljuju u svoj bjelini, raskošnoj ljepoti i čarobnosti donosi i ne tako romantične trenutke. To je doba prehlada, virusnih upala i popratnih tegoba koje znaju biti prilično neugodne. Kako bismo djelovali preventivno i izbjegli mogućnost da virus gripe svlada naš imunitet, izvanrednu pomoć nudi nam aromaterapija. Kako na prirodan način ojačati imunitet i boriti se protiv tipičnih zimskih tegoba, poput kašlja ili začepljenog nosa, pojasnio je stručnjak za aromaterapiju Saša Radulović, voditelj u udruzi za aromaterapiju Anias de Moras. Prilikom odabira eteričnog ulja, kaže, treba prednost dati organskim/biodinamičkim uljima, na čijoj je deklaraciji naveden način uzgoja biljnog materijala iz kojeg je dobiveno (npr. divlji (samonikli) rast, certificirani biološki divlji rast, konvencionalni uzgoj, biološki uzgoj, biodinamički uzgoj…).

Ulje za iskašljavanje:
U 30 ml biljnog ulja makadamije ili badema nakapajte:
15 kapi eteričnog ulja niaulija
5 kapi eteričnog ulja ružmarina kemotip verbenon
Ovom mješavinom dva puta dnevno u tankom sloju mažite gornji dio leđa i prsa (izbjegavajući područja bradavica). Ako imate problema s gornjim dišnim putovima, ovakvu mješavinu možete dva puta dnevno utrljati u područje čela, sljepoočnica i stražnjeg dijela vrata (izbjegavajući obraze i područje oko očiju).

Niauli kemotip cineol (Melaleuca quinquenervia) potiče iskašljavanje (ekspektorirajuće djelovanje), a odlikuje ga izvanredan antivirusni i baktericidni učinak. Koristi se protiv svih vrsta infektivnih bolesti, kao što su dišne infekcije, upale srednjeg uha, infekcije HPV-om, HIV-om, virusima herpesa i hepatitisa. Niauli se koristi u preventivne svrhe jer svojim antiseptičnim djelovanjem može spriječiti pojavu bolesti.

Sensa

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr