Napitak za podizanje imuniteta s jabučnim octom i kurkumom

U ovo doba godine česte su prilike za podizanje čaša – ali i za obolijevanje od kakve sezonske zaraze. Čašicom ovog žutog napitka svako jutro nazdravite zaštiti svoga zdravlja

4 šalice vode

¼ šalice (60 ml) prirodnog jabučnog octa

1 žličica mljevene kurkume

prstohvat crnog papra

¼ žličice kajenskog papra

¼ šalice (4 žlice) meda

 

Vodu ulijte u manji lonac i zagrijavajte na srednjoj vatri dok gotovo ne zakipi. Maknite s vatre i dodajte jabučni ocat i začine. Ostavite da se malo ohladi (na otprilike 40 stupnjeva) pa umiješajte med. Pripremljen napitak popijte za pet dana.
Preporučuje se svako jutro popiti oko 60 ml natašte za podizanje imuniteta, pospješivanje probave te uklanjanje probavnih tegoba i štetnih tvari, što jamče probiotička svojstva prirodnog jabučnog octa kombinirana s antioksidacijskom snagom kurkume, protuupalnim djelovanjem kajenskog papra i zdravstvenim blagodatima meda.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr