Eteričnim uljima protiv bolova u ušima

Pokoja kap eteričnih ulja može nam uvelike olakšati neugodne bolove u ušima, koji često prate prehladu i zubobolju

Nedavno naglo zahladnjenje mnoge je zateklo nespremne – i pretanko odjevene jer tako je teško ponovno se naviknuti na slojeve odjeće. Posljedica: prehlada sa šmrcanjem, kihanjem i grloboljom koja "odzvanja" i u ušima. Da biste olakšali taj neugodan osjećaj, mogu vam pomoći eterična ulja. Iste mješavine pomoći se i kod bolova u ušima koji prate zubobolju i upalu ušiju – u tim slučajevima svakako potražite liječničku pomoć, a ove mješavine upotrijebite za trenutačno olakšanje. Da bi bile prikladne za djecu, u prvom slučaju eterično ulje klinčića zamijenite lavandom, a u drugom izostavite eterično ulje bosiljka.

 

1 žličica baznog ulja

2 kapi eteričnog ulja klinčića

 

Pomiješajte pa umasirajte oko uha i po vratu. Osim što će vam umanjiti bolove, raspoloženje će vam zasigurno popraviti i miris koji budi asocijaciju na kekse i kolače.

 

1 žlica baznog ulja

po 1 kap eteričnog ulja lavande, tamjana, bosiljka i čajevca

komadić vate

 

U zdjelici pomiješajte bazno i eterična ulja. Natopite komadić vate tom mješavinom te ga pažljivo stavite u uho (nemojte ga jako ugurati u uho i pazite da je dovoljno velik da ga možete lako izvaditi). Mješavinom namažite i oko uha te vrat.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr