Prekomjerna težina = energetska blokada

Kad bi vas netko pitao što je uzok vašeg viška kilograma, rekli biste da je to količina ili vrsta hrane, jedenje u pogrešno doba dana i nedovoljno kretanje. No znate li da je ona uglavnom pokazatelj energetske blokade? Otkrijte kakve i naučite jednostavnu meditaciju koja će vam je pomoći ukloniti, a posljedica će biti da nećete imati potrebu jesti puno ili nezdravo i bolje ćete se osjećati u tijelu

Isti princip energetske blokade primjenjiv je i na problem s financijama, zategnutim odnosima, nerješivim situacijama, zdravstvenim tegobama – bilo kakva vrsta "negativnog" uvjetovanja jednostavno znači da energiji nije omogućen nesmetan tok.

Kakva je to vrsta energije?

Radi se o energiji Izvora (često se naziva i univerzalna, božanska energija, ljubav, svjetlost, koji god naziv vam je najbliži). U svojoj smo biti uvijek povezani s   energijom tog izvora i ona prirodno teče kroz nas. To je energija koja nam daje snagu, vitalnost, ljubav, sreću, entuzijazam, radost - jednostavno život.
Međutim, kada naše razmišljanje nije u skladu s tom energijom, kada je suprotno njenoj univerzalnoj mudrosti, počinjemo je blokirati. Tada se javljaju različite tegobe i problemi.

Slikovito bismo to mogli opisati ovako: zamislite jezerce u koje utječe potočić čiste, bistre, svježe vode. Ako je dotok vode iz tog potočića zaustavljen, voda u jezercu s vremenom postaje ustajala. Isto se događa u tijelu kada je prekinut dotok univerzalne energije.

Pa, kako ponovno uspostaviti tok?

Jedna od najlakših metoda je odvojiti nešto vremena svakog dana i leći, zatvoriti oči, opustiti tijelo te zamisliti struju pozitivne energije koja teče od univerzuma prema vama. Možete je zamisliti kao obojenu zraku ili snop svjetla koje god boje želite: bijele, ružičaste, zlatne...

I dok usmjeravate pozornost na taj snop energije, zamislite da ulazi u vaše tijelo i ulijeva se u svaku njegovu stanicu, tkivo, mišić, organ, kost i preplavljuje ih iscjeljujućom, pulsirajućom, živom energijom. Zamislite da možete osjetiti kako teče cijelim tijelom i djeluje na svaki aspekt koji je u neravnoteži te rastvara svu negativnost. Ostanite u tom ugodnom osjećaju koliko god želite (10 minuta i više je odlično!) pa nastavite s uobičajenim aktivnostima.

Ne mrzite svoje tijelo zbog debljine

Prakticirajući ovu vježbu svakodnevno na jednostavan ćete način otpustiti otpore i ponovno otvarati prirodni tijek vitalnosti i dobrobiti kroz čitavo tijelo. I da, na energetskoj razini može vam pomoći izgubiti višak kilograma. S vremenom ćete primijetiti da se imate sve manje potrebu prejedati i da se osjećate bolje u tijelu.

Važno je zapamtiti: ne mrzite višak kilograma – oni su samo "simptom" dubljeg problema, blokade u protoku životne energije. Ponovnim otvaranjem energetskog toka, blokada (zajedno sa svim simptomima) će biti rastvorena.

Jasna Šafar, kvantni vodič, www.quantum.com.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr