Kako možete osjetiti energiju hrane (i prepoznati što je dobro za vas)

Predstavljamo vam vježbu koja vam pomaže da osjetite energiju hrane i prepoznate koja je hrana dobra za vas, a koja nije. Vještina je zabavna i veoma korisna, a osim što nas usmjerava prema zdravijim i mudrijim prehrambenim izborima, svjesnije nas povezuje sa svijetom oko nas

Životna energija hrane

Sva hrana sadrži takozvanu biofotonsku energiju. Biofotonska energija nalazi se u živim stanicama kao rezultat izloženosti suncu te biljnoj i životinjskoj povezanosti sa zemljom. Može se promatrati i kao forma životne energije svakog živog organizma. Znanstvenici su dokazali da zdrave osobe emitiraju vrlo visoku razinu biofotonske energije, dok je ona kod osoba narušenog zdravlja slaba.

Isto je s hranom. Svježa, organska hrana koja je rasla u netaknutoj prirodi emitira mnogo jaču biofotonsku energiju od one uzgojene na farmi, uskladištene, prerađene, kuhane ili na bilo koji način termički tretirane. Kada hranu unosimo u organizam, biofotonska energija transferira se u tijelo. Dakle, što više biofotonske energije konzumiramo iz svježe hrane, zdraviji smo i imamo više energije. Čini se jednostavno, zar ne?

Ovom vježbom možete razviti svjesnost energije u hrani. Možete je primjenjivati u trgovini, na tržnici, a počnite s namirnicama koje već imate kod kuće.

Opis vježbe

Uzmite nekoliko namirnica i stavite ih na stol. To može biti svježe voće, povrće, jaja, suha hrana, orašasti ili zrnati plodovi i nešto hrane u industrijskom pakiranju. Ako ste u supermarketu, jednostavno idite od namirnice do namirnice.

Korak 1: Sjednite, ali možete i stajati uspravne kralježnice. Nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite te usmjerite pozornost na sebe. Protresite malo ruke kao da s njih otresate vodu. Spojite dlanove i snažno ih protrljajte. Ponovite to tri puta.
Korak 2: Lagano odvojite ruke i razmaknite ih 3-5 cm. Trebali biste osjetiti energiju poput topline ili loptice između dlanova.
Korak 3: Igrajte se tom energijom. Razmaknite dlanove malo više i promatrajte osjećate li je još uvijek. Eksperimentirajte odmičući i primičući dlanove, osjetite energiju kao nešto ljepljivo ili elastično među njima. Isprobajte možete li to povećati.
Izgubi li se osjet, ponovite 1. korak i pokušajte ponovo.
Ne brinite se ako gubite osjet ili ne osjećate ništa. To je stvar vježbe koja je potrebna kako biste ojačali svjesnost te energije.
Korak 4: Stavite ruke iznad hrane i lagano "skenirajte" energiju. Opustite se i otvorite svim osjetilima. Nemojte ništa očekivati. Samo primijetite što se događa. Zamijetite što osjećate:
Je li energija snažna ili slaba?
Osjećate li toplinu ili hladnoću?
Postoji li neko treperenje, trnci?
Vidite li boje ili slike?
Kakve misli vam dolaze?
Kako osjećate tu namirnicu? Obratite pozornost na emocije i fizičke osjete.

žena hrana

Svijetla i tamna hrana

Hranu s visokom razinom biofotonske energiju osjećamo kao svijetlu, snažnu, živu, energiziranu, koja grije ruke ili stvara trnce, a slike i boje su jasne, svijetle.
Hranu s niskom razinom životne sile osjećat ćemo kao monotonu, ravnu, tešku, plitku, mrtvu i slabu energiju. Ili nećemo osjećati ništa.

Hrana koja je dugo stajala uskladištena često šalje upravo takve signale. Može izgledati korektno, ali ima vrlo malo energije. Kada se radi o hrani niske energije, najčešća boja je siva. Hrana koja je toksična na neki način može se osjetiti kao hladna ili alarmantno vruća. Ali ta se toplina ne osjeća kao nešto dobro – više kao plamen s kojeg mičete ruku kako vas ne bi opekao.

Nastavite i skenirajte različite namirnice koje ste odabrali. Učinite to brzo, stavljajući dlan iznad svake namirnice, a kratkom pauzom nakon svake. Primijetit ćete da će vam ići dosta brzo. Zatim se vratite svježem voću ili povrću. Osjetite energiju svakog i primijetite koje ima najjaču energiju. Je li to ono koja vam i izgleda najbolje ili možete osjetiti samo razliku u rukama?

Pokušajte se nekoliko sljedećih dana malo igrati ovom tehnikom. Vježbajte na sirovim namirnicama, pakiranoj hrani, pićima, pa čak i na pripremljenim obrocima. Ostanite otvoreni i dopustite si eksperimentiranje novom razinom svjesnosti.

Kada ovladate vještinom, počnite za sebe i svoju obitelj birati hranu koja ima snažniju životnu energiju. Najmanje promjene pozitivno će se odraziti na vaše opće zdravlje i dobrobit te vam pomoći da postanete jasniji i energetski osjetljiviji.

Uživajte u hrani koja podiže i podržava vašu dragocjenu energiju!

Jasna šafar, quantum coach

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr