Sunce i Pluton: Konflikt koji donosi rast

Kako se na najbolji način nositi s današnjom "zapaljivom" opozicijom Sunca i Plutona? Ključ je u transformaciji

Opozicija Sunca i Plutona opisuje sukob koji, kad se razriješi, rezultira rastom, kaže astrologica dr. Loretta Standley. I objašnjava kako Sunce vlada muškom energijom, identitetom, egom, individualnošću, moći i ponosom, a Pluton transformacijom putem destrukcije koja završava kao rekonstrukcija. Taj moćan planet nešto potpuno uništi samo zato da bi izgradio nešto novo. Dok nešto uništava, drugo, novo, pojavljuje se iz pepela, poput feniksa.

"Kad uzmete u obzir da Sunce vlada individualnom voljom, a Pluton uništava i ponovno izgrađuje, možete vidjeti zašto to može biti opasna kombinacija. Taj će aspekt utjecati na pojedinca da drugima silom nameće sebe, uvjerenja ili okolnosti", navodi dr. Standley te dodaje da stoga ovaj aspekt može dovesti i do različitih prosvjeda.

Još jedan način na koji se ovaj aspekt iskazuje jest iznimna agresivnost kad je riječ o ljubavi, romantičnosti i seksu, koja u ekstremnim slučajevima može dovesti i do nasilja: "Tako je jer Sunce prirodno vlada petom kućom romanse, ljubavnih izlazaka i intimnosti, dok Pluton vlada osmom kućom seksualne želje i odnosa", objašnjava astrologica.

Kako se nositi s ovom "zapaljivom" kombinacijom? Ključna je – transformacija. Treba samog sebe podići na višu razinu djelovanja i reagiranja. To je nešto poput leptira koji se pojavljuje iz kukuljice: "Morat ćete naći svoj izlaz iz kukuljice, oprostiti se i odletjeti", ističe američka astrologica. Taj proces ponovnog rađanja ne samo da nije lak nego može biti bolan i zastrašujući. Ipak, nagrada je osjećaj ponovnog rođenja te život koji je mnogo bliži vlastitoj istinskoj prirodi.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr