Što vašem znaku donosi retrogradni Pluton

Počevši od 27. travnja točno u 16:02, gospodar podzemlja kretat će se retrogradno sve do 6. listopada 2021. Saznajte što to znači za vaš horoskopski znak te kakve vas promjene očekuju

Pluton je poznat kao Veliki otkrivač

Pluton se kreće retrogradno u stabilnom zemljanom znaku Jarca. Vladar je duboke preobrazbe, smrti i ponovnog rađanja. Za vrijeme retrogradnog Plutona često dolazi do velikih transformacija u životu.

Retrogradan je otprilike 5 mjeseci godišnje. On je kompatibilan sa ženskom yin energijom. U vrijeme retrogradnog Plutona logičko razmišljanje može biti posebno teško, a zablude i iluzije mogu se javljati češće nego inače. 

Pluton je posljednji planet u našem Sunčevom sustavu i treći transpersonalni planet, što znači da ne utječe samo na pojedince već i na velike kolektive i na države.

Ponekad morate proći kroz tamu da biste došli do svjetla. Upravo je u tome suština transformativnog Plutona. Spremni ili ne, vaš horoskop za 2021. godinu daje vam smjernice kako odbaciti istrošeno i vratiti snagu. Počevši od 27. travnja točno u 16:02, gospodar podzemlja kretat će se retrogradno sve do 6. listopada 2021. 

Vrijeme katarze

Sve što s Plutonom dođe u kontakt sigurno će doživjeti svojevrsnu katarzu, jer je katalizator za transformaciju i obnovu. Iako se pomisao na pročišćavanje onoga što više ne služi vašem najvišem dobru može instinktivno činiti opterećujućom, Pluton vas i dalje podsjeća da je promjena jedina stvar koja je konstantna. 

Unatoč svojoj ozloglašenosti, Plutonova snaga daleko nadilazi ono što možete zamisliti. Ovaj zloćudni planet upravlja događajima povezanim sa smrću, karmom, seksom, tabuom, transformacijom i svime što je skriveno ispod površine.

Ako želite znati što vas čeka tijekom retrogradnog Plutona, prema vašem horoskopskom znaku, evo načina da to saznate:

Ovan: Činite sve kako biste transformirali svoje nasljeđe
Jeste li spremni pokazati svijetu od čega ste stvarno sazdani? Retrogradni Pluton je ovdje da vam pomogne da ponovno otkrijete i obnovite sve, od vaše božanske misije do osjećaja svrhe u svijetu. Razmišljanja koje se vrte oko vaših ambicija, karijere i tradicije doživjet će pročišćenje i metamorfoze. 

Bik: Vrijeme je da svijet vidite iz drugog kuta
Otvorite oči i dobro pogledajte oko sebe. Vaša verzija "šire slike" nije uvijek onakva kakva se čini. Dopušteno vam je i da se predomislite. Dok se Pluton kreće retrogradno kroz vašu devetu kuću vjere, sve u vezi vaših svjetonazora i pogleda na život doživjet će snažan proboj.

Blizanci: Način povezivanja s drugima je u prvom planu
Tijekom ovog retrogradnog ciklusa sve što je u vezi s vašim intimnim zajednicama i suradnjama ponovno će se razmatrati. To se odnosi na vašu vezu s tuđom energijom, novcem i moći. Pred vama je izazov da stvorite zdravu ravnotežu između onoga što dajete i dobivate zauzvrat. 

Rak: Obratite pažnju na kvalitetu svojih odnosa
Retrogradni Pluton pomoći će vam u suočavanju u vašim pojedinačnim odnosima. Oni će se u to vrijeme ili produbiti ili završiti. Iako se tome vjerojatno ne nadate, rezultati će vas učiniti sretnijima nego što ste ikada zamislili. Ako su veze čvrste, onda nema potrebe za brigom. 

Lav: Oslobodite se loših navika s niskim vibracijama
Iako vam se dan čini prekratak, kao da sve lagano ide svojim tokom. Unatoč vašoj marljivoj naravi, postoji nekoliko navika kojih se tijekom retrogradnog Plutona trebate osloboditi. To se odnosi na poboljšanje svakodnevne rutine, brige o zdravlju i prilike da maksimizirate razinu produktivnosti.

Djevica: Očistite srce i ponovno se povežite s unutarnjim djetetom
Retrogradni Pluton je tu da vam pomogne da ponovno zapalite vatru u svom srcu i volju u vašem solarnom pleksusu. Vrijeme je da se riješite ljudi, mjesta i stvari koje su vas dosad sprječavale u doživljavanju punoće života. Bilo da je romantičan ili kreativan, ovaj će retrogradni ciklus poslužiti kao moćna muza.

Vaga: Okrenite se svojoj nutrini i ponovno otkrijte osjećaj stabilnosti
Vrijeme je za rješavanje problema u vašoj obitelji. Bez obzira na to padaju li vam sukobi teško ili ne, retrogradni Pluton je tu da vam pomogne u razrješavanju problema. To uključuje sve, od vašeg odnosa s obitelji do temelja vašeg unutarnjeg utočišta. Budite spremni na pomake.

Škorpion: Očistite toksične misaone obrasce i transformirajte svoju perspektivu
Vi ste jedini koji možete kontrolirati svoje misli i riječi koje izgovarate. Uz vašeg planetarnog vladara Plutona, koji je sada retrogradan, intenzivno ćete razmišljati o temeljima svoje perspektive. Ako imate braću i sestre, to bi moglo pokrenuti pomake. Ali što je još važnije,  transformirat če se način na koji vidite svijet, jer će Pluton i dalje naglašavati ono što je skriveno vašem svjesnom umu.

Strijelac: Vaši se sustavi vrijednosti uvelike transformiraju
Vi ste toliko vrijedni, a retrogradni Pluton želi biti siguran da to znate. Bilo da se radi o bogatstvu ili vašoj vlastitoj vrijednosti, ovo retrogradno putovanje izazvat će vas da redefinirate, obnovite i preispitate sve, od svojih mogućnosti zarade do onoga što istinski njegujete duboko u sebi. Vaše bogatstvo je već unutar vas.

Jarac: Ako se ne zalažete za sebe, zašto bi to itko drugi trebao?
Pluton prolazi kroz vaš znak više od desetljeća, ali vi još uvijek marljivo radite na temeljima svog života i naslijeđa. Sada će vam retrogradni Pluton pomoći da očistite sve segmente u svom životu koji guše vaš osobni uspjeh. Nastavite sa transformacijom i nema potrebe za žurbom.

Vodenjak: Oprostite sebi, zaboravite prošlost i oslobodite se
Vjerovali ili ne, ono što radite u privatnosti svoje samoće ili u plesnoj dvorani svog uma odraz je vaše trenutne stvarnosti. Retrogradni Pluton ne samo da će testirati vjeru koju imate u sebe, već će vas i izazvati da očistite nesvjesne obrasce koji vam ometaju božansko putovanje. Oprost i karma također su istaknuti.

Ribe: Ponovno otkrivate svoju individualnu slobodu i osjećaj pripadnosti
Tijekom ovogodišnjeg retrogradnog Plutona bit će istaknuto sve, od vaše definicije "istinskog prijateljstva" do vaših budućih vizija. Ipak, u vašem životu nešto bi trebalo temeljito promijeniti. Za neke od vas to bi mogli biti pojedinci koji su tvrdili da su vam prijatelji, ali nažalost nisu. To bi se moglo odnositi i na vaše kolege, stoga budite oprezni tih nekoliko mjeseci.

Izvor: elitedaily i absolutesoulsecrets

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr