Solarna pomrčina i Mlađak u Vodenjaku 15. 2. 2018: Radikalne promjene koje se spremaju posljednjih osam godina

Promjena je neizbježna, otvara se neograničen potencijal i golem prostor za osobni rast, ali čuvajte se pretjerivanja i pripremite na iznenađenja

Pazite da ne uskočite u...

Pomrčina Sunca i Mlađak 15. veljače 2018. na 27. stupnju Vodenjaka u konjunkciji je s Merkurom (informacije) i Junom (ugovori). To sugerira moćan novi sporazum (usmeni ili pismeni) pogonjen ekspanzivnim kvadratom s Jupiterom u Škorpionu. Uvjeti mogu biti veliki, odvažni i uzbudljivi, no kvadrat s Jupiterom može uzrokovati pretjerivanje. Budite jednom nogom čvrsto na zemlji te pazite na očekivanja, savjetuje astrologinja Nadia Gilchrist.

Taj novi razvoj (sporazum, odnosno obećanje) nosi neograničen potencijal i uzbuđenje; prostor za rast je golem. No nemojte smetnuti s uma da je riječ o mladom Mjesecu, početku, te da put koji je pred vama nije uvijek jasan, a stvari se još razvijaju. Kvadrat s Jupiterom mogao bi vas potaknuti da uskočite i pristanete na nešto prije no što vam je jasna cijela priča ili se obećanje poslije može pokazati praznim.

Iznenađujuće informacije

Počeci će uključivati i dobivanje jasnih, moguće i iznenađujućih informacija. Pomrčina će biti u sekstilu s Uranom, vladarom Vodenjaka, u Ovnu: "Kad su upleteni Uran i Vodenjak, stvari su nepredvidljive", kaže astrologinja, dodajući kako bi zahvaljujući laganom aspektu Urana, potresi ipak trebali biti minimalni.

Pomrčine Sunca - sjeme novoga početka

"S obzirom na to da pomrčine donose radikalnu promjenu, činjenica da je ova u znaku pobune i napretka povećava mogućnosti", kaže astrologinja Kelli Fox, podsjećajući kako Vodenjak nije tip za postupnu promjenu ili traženje dopuštenja od nadređenih.

Neočekivane i radikalne promjene

Budući da su u Vodenjaku i Sunce i Mjesec, solarna bi pomrčina mogla donijeti iznenadne, neočekivane i radikalne promjene, osobito na državnoj, čak i globalnoj razini. Nepredvidljivost i promjene ključne su riječi, srećom većina će promjena biti ugodna ili barem neutralna. Dubok utjecaj ove pomrčine mogli bi osjetiti oni koji imaju planete u fiksnim znakovima (Vodenjak, Bik, Lav i Škorpion), na ovaj ili onaj način: najgore će biti onima koji žele zadržati postojeće stanje, dok će je oni željni promjena doživjeti kao blagoslov svemira.

Mlađak u Vodenjaku jedan je pokretačkih događaja ovog mjeseca, kaže astrologinja Kathy Biehl. Nije posrijedi samo nova Mjesečeva faza nego i dramatičan i uzbudljiv uzlet u nepoznato. "Napokon napuštamo teren utaban posljednjih osam godina kako bismo od svoga života učinili nešto posve drugo. I iako svatko od nas ima individualnu ulogu i putovanje, ne putujemo nužno sami." Spremite se naučiti više – i dijeliti. Razmišljanje, razgovaranje i razmjena poruka u središtu su ovog zbivanja.

Malo "udaren" Mjesec i teme o kojima se radi posljednjih 8 godina

Mjesec u Vodenjaku naglašeno je intelektualan, a ovaj ima dodatnu dozu toga s obzirom na to da je u društvu Merkura, vladara toka informacija. Ovaj je Mjesec i lagano "udaren" - donosi nove poglede na stvari ili neočekivane informacije, zahvaljujući njegovu sadašnjem vladaru Uranu, koji je i u pozitivnom aspektu prema konjunkciji Mjeseca i Merkura.

Bit će briljantnih uvida, a neki će biti u vezi s preokretima što su se dogodili proteklih osam godina, dok je Uran putovao kroz znak Ovna. Budući da će to biti posljednji put da je Uran u Ovnu dok aspektira Mlađak u Vodenjaku (u svibnju prelazi u Bika), novosti bi mogle imati i dodatno značenje te vam u nečemu otkriti nešto što niste mogli predvidjeti.

Vodstvo prepustite unutarnjem znanju i intuiciji

Sanjajte velike, odvažne stvari jer će ih ekspanzivna energija Jupitera pogurati daleko. Ipak, u djelovanju se čuvajte dezorijentiranosti: Mars je u kvadratu s Neptunom, vladarom transcendencije i iluzije, a dva dana nakon Mlađaka Merkur ulazi u Ribe.

Radije se držite poznate vodenjačke sposobnosti zadržavanja odmaka od stvari, a intuiciji, svom unutarnjem znanju i vodstvu prepustite navigaciju. Naš je smjer kretanja u skladu sa širom slikom i višom svrhom zbog Marsove povezanosti sa sjevernim Mjesečevim čvorom u Lavu. "Usmjereni smo točno onamo kamo trebamo ići", uvjerava nas astrologinja.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr