Mars u Jarcu: Snažno naprijed do 30. 3. 2020.!

Ovo je savršen spoj za ostvarenje velikih zadataka: neizmjerna Marsova energija daje poticaj da krenemo i primimo se posla, a Jarac tom djelovanju osigurava promišljenost i usmjerenost – te upornost da se ide do kraja

Fokusirana snaga

Mars je ušao u znak Jarca 16. veljače i ostaje u njemu do 30. ožujka. Marsu je u Jarcu savršeno ugodno: taj planet sa snažnim porivom da uspije jednako je poput tog znaka usmjeren na težak rad i ostvarivanje ciljeva kako bi se napredovalo.

Marsova energija u Jarcu teče tako lako i snažno da je vrijeme njegova boravka u tom znaku odlično za velike pothvate i ostvarenje velikih zadataka. Mars često kreće impulzivno i punom snagom srlja u nešto, no uz nadzor Jarca njegovo je djelovanje mnogo usmjerenije i promišljenije, što mu zapravo daje veću moć.

U tom ambicioznom znaku usmjerenom na ciljeve Mars zadržava svoju neizmjernu energiju i poriv za iniciranjem stvari, a dobiva fokusiranost i postojan ritam za uspješno ostvarenje onoga što je zacrtano. 

Kad je u Jarcu, Mars želi da istražite što je pred vama, isplanirate sljedeći korak te se prihvatite posla da biste ostvarili svoje zamisli. Pod njegovim utjecajem vaše je djelovanje praktičnije, racionalnije, discipliniranije i učinkovitije, a vi imate više samokontrole.

Zašto i kako nešto radimo?

Uz njegovu konvencionalnost i konzervativnost više ćete energije kanalizirati u profesionalne ambicije i društveno napredovanje; želite vidjeti praktične rezultate svojih napora i ponositi se korektnim obavljanjem posla. Prije bilo kakvog djelovanja sada se sagledavaju i njegove moguće posljedice i utjecaj na budućnost.

Usto, energija Marsa u Jarcu traži da preispitate ne samo zašto nešto radite nego i kako to radite. Mars želi djelovati, a Jarac želi biti siguran da to ima svrhu. Ovo je vrijeme za postavljanje jasnijih ciljeva i evaluaciju onih prijašnjih kako biste ih mogli ostvariti na bolji, učinkovitiji način.

Snage i slabosti ovog Marsa

Energija je poticajna ne samo za započinjanje novih projekata nego i za vraćanje nečemu što ste prije počeli – a što sada možete uspješno završiti. Čak i ako nemate kakav ozbiljan cilj, ovaj će vas tranzit ohrabriti da ga nađete.

No, ni Mars ni Jarac nisu osobito tankoćutni. Iako je to korisno u svladavanju velikih prepreka, može se iskazati i kao slijepa ambicija i bezobzirnost prema drugima. Tako, iako mu Jarac daje pouzdanost i vjernost, ovaj vas Mars može učiniti i sebičnima, proračunatima i materijalistički nastrojenima. 

Merkur kreće retrogradno...

Ulaskom u Jarca, Mars dodatno podgrijava teme vezane uz taj znak, koje proživljavamo od kraja prošle godine. Velike preokrete prouzročila je konjunkcija Saturna i Plutona, tu je i Jupiter, koji čisti teren, a sad mu se pridružuje Mars koji pomaže da ostanemo usredotočeni na ono što Jarac najbolje radi: uspon na najveće visine.

Inače bi to bilo odlično vrijeme za ostvarenje zadataka sa svog popisa i izravno suočavanje s izazovima – no već dan poslije Marsova ulaska u Jarca Merkur kreće retrogradno u Ribama, zahtijevajući od nas drukčiji pristup, barem dok (do 10. ožujka) ne prođe ta njegova faza.

Zato, slikovito govoreći, najprije treba duboko zaroniti, a potom daleko plivati. Uz pomoć Riba možemo intuitivno prikupiti sve potrebne informacije da bismo nakon što prođe Merkurov retrogradni hod bili spremni utjeloviti najbolje osobine Marsa u Jarcu.

Dok je Mars u Jarcu, obratite pozornost na sljedeće datume:

 -- najbolji dani za prikupljanje informacija: 21., 23. i 24. veljače

 -- rijetko moćni dani za manifestiranje (vizualiziranje stabilnog rasta u smjeru svojih ambicija vodi do ostvarenja snova): 13., 14. i 20. ožujka

 -- osobito pripazite zbog napetosti i mogućih izljeva bijesa: 26. veljače, 3. i 11. ožujka

 -- naglašena žudnja za moći i ambicija: 21. i 22. veljače

Kojim znakovima će najviše koristiti?

Mars u Jarcu najviše će koristi donijeti rođenima u znaku Bika, Djevice, Škorpiona i Jarca, a najviše izazova Ovnovima, Rakovima, Vagama i Vodenjacima. Najintenzivnije će ga osjećati Jarci, Rakovi i Ribe.

Što Mars u Jarcu nosi vašem znaku?

 

Izvori: planetnewsbyzoe.com; astromatrix.org; astrology.com; rubyslipper.ca

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr