Dođite na Sensa Yoga Reconnect Retreat na otok Iž

Pridružite nam se na ovogodišnjem Sensa Yoga Reconnect Retreatu pod vodstvom učiteljice joge Senke Ljubić koji će održati od 18. do 20. rujna na otoku Ižu, u hotelu Korinjak. Probudite svoju životnu energiju, povežite se sa svojim stvarnim potrebama i željama, te upoznajte sebe i svoje tijelo u mirnom i podržavajućem okruženju

Suočeni sa svim ovogodišnjim izazovima, možda više nego ikad prije trebamo obnavljanje i podršku. Daleko od užurbanosti svijeta možemo se lakše približiti sebi. U mirnom i sigurnom okruženju otoka Iža, te uz pomno osmišljen program joge, možemo se ponovo povezati s vlastitim tijelom, pravom naravi svog bića.

Jedinstveni Sensa Yoga Reconnect Retreat pod vodstvom učiteljice joge Senke Ljubić održat će se 18. – 20. rujna 2020., na otoku Ižu, u hotelu Korinjak.

Bit će to vikend koji budi energiju, životnu radost, svježinu i jasnoću, povezivanje s našim stvarnim potrebama i željama, mjesto na kojemu imamo priliku upoznati sebe i svoje tijelo u mirnom i podržavajućem okruženju. Pridružite nam se sami ili u društvu dragih osoba, na posebnome mjestu, daleko od svijeta, a blizu sebi.

senka ljubić, retreatSenka Ljubić, učiteljica jogeVoditeljica retreata Senka Ljubić, učiteljica joge i dugogodišnja suradnica Sense za kraj ljeta na Ižu pripremila je bogat program. Uz vježbanje asana na satovima tradicionalne hatha joge te malo dinamičnijim satovima vinyasa flow joge, polaznici će moći uživati u "aromatičnom" yin joga satu, na kojem ćemo vježbanje asana obogatiti eteričnim uljima posebno odabranim za svaku pojedinu čakru.

Meditacijska šetnja u predivnoj prirodi Iža uz more, u ozračju sutona, pročistit će um i osnažiti nas svojom ljepotom, a tu je i vođena meditacija u meditacijskoj piramidi, te vježbe disanja. Polaznici Reconnect yoga retreata moći će uživati i u joga nidri uz poseban dodatak prakse zahvalnosti i puštanja, te uvijek veseloj i korisnoj jogi za lice.

U hotelu Korinjak tijekom Sensa Yoga Reconnect Retreata svi polaznici će se posebno osvježiti uz vegetarijansku prehranu, te zvučnu terapiju gongovima.

Partner projekta je Intimina – prva i jedina sveobuhvatna linija proizvoda posvećena svim područjima ženskog intimnog zdravlja.

Hotel Korinjak

 

U samom srcu otoka, na moćnoj energetskoj točci smjestio se hotel Korinjak. U potpunosti vegetarijanski hotel i prvi takav na našoj obali, specijaliziran je za grupne i osobne programe razvoja uma, tijela i duše. Već više od 18 godina u njega pristižu duhovni tragači, učitelji i majstori iz cijelog svijeta, ljudi povezani namjerom rasta i otkrivanja puno više od same svakodnevice života. I sve ćete to zasigurno osjetiti kročivši na ovo mjesto.

sensa retreat

Uz lokaciju, tehničke pogodnosti, smještajne kapacitete, dvorane i terase pogodne za razne vrste aktivnosti, kulinarsku ponudu i susretljivo osoblje, hotel Korinjak je mjesto autentičnog ugođaja, topline i intimnosti.

Doživljaj zaokružuju mir i zelenilo, prekrasne uvale i plaža u sjeni borove šume. Ovo je poseban univerzum, savršen za specijalno kreirane programe trenera, terapeuta, voditelja tehnika osobnog razvoja, life coache i sve one koji svoja znanja i iskustva žele podijeliti s drugima.

sensa retreat

Informacije i rezervacije: sensa@adriamedia.hr ili 091 6500713

Tijekom održavanja Sensa Yoga Reconnect Retreata organizator će se pridržavati sigurnosnih uputa i pravila koja nalaže HZJZ-a i Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

 

PROGRAM:

 

Petak


17.00 sati Kratki uvod i upoznavanje polaznika s programom Sensa Reconnect Yoga Retreata

17.30 - 18.30 sati CHANDRA SLOW
Nakon radnog tjedna i putovanja lagani tempo Chandra slow sata će pomoći da se oslobodimo fizičkih i mentalnih napetosti. Sat počinje Pozdravom mjesecu (chandra), a asane u ovoj mjesečevoj sekvenci, uz posebno naglašene pretklone i otvaranje kukova iz sjedećih položaja, dubinski obnavljaju tijelo i um. Sat je prikladan za potpune početnike, kao i za sve razine iskustva u jogi.

18.30 - 20.00 sati Večera

20.30 - 21.30 sati  YOGA NIDRA
Jogijski san ili duboko jogijsko opuštanje pomaže nam da se oslobodimo stresa, metalne napetosti i briga, te da ublažimo emotivne povrede. Poseban dodatak ove nidre je praksa zahvalnosti i puštanja, nakon čega slijedi uobičajena praksa yoga nidre u kojoj dubinski opuštamo tijelo, osvješćujemo sankalpu - najsnažniju namjeru koju njeguje naše srce, kako bismo ju mogli učvrstiti u sebi. Sat je prikladan za potpune početnike, kao i za sve razine iskustva u jogi.

Sensa Retreat

 

Subota

8.00 - 9.30 sati RECONNECT  FLOW
Suvremeni stil dinamičnije joge u kojoj dah i pokret teku bez prekida, usklađujući tijelo i um. Vinyasa flow je poput profinjenog plesa. Pojedine asane, jogički položaji povezani su fluidnim nizom pokreta, a dok zadržavamo asane i tijelo je izvana potupno mirno, možemo pratiti onu unutrašnju aktivnost – kretanje daha kroz tijelo i mišićnu aktivnost.

Svaki vježbač, pa čak i početnik, prilagoditi će intenzitet položaja svom iskustvu i mogućnostima tijela, te u svakom trenutku, ako je potrebno predahnuti. Svjesnim disanjem i slijedom požaljivo odabranih asana postižemo sklad i snagu, smirenost i unutrašnji osjećaj zadovoljstva. Snažan energetski učinak učvrstit ćemo završnim dubokim opuštanjem uz vizualizaciju i afirmacije.

korinjak, joga

9.30 - 10.30 sati Doručak

11.00 - 12.30 sati PRANAYAMA & YOGA ZA LICE - tehnike disanja sa snažnim pročišćavajućim učinkom i tehnike za usporavanje nastanka bora na licu

Prilika da se podsjetimo važnosti disanja, te da osvijestimo kako zapravo dišemo. Vježbe disanja na fizičkoj razini opskrbljuju tijelo većom količinom kisika što ubrzava metaboličke procese i pomaže tijelu da bolje iskoristi hranjive tvari. Na mentalnoj razini vježbe disanja poboljšavaju koncentraciju, opuštaju i osvježavaju um. Vježbe disanja pročišćavaju energetske kanale, otklanjaju energetske blokade i  uravnotežuju tijelo i um.  Vježbe disanja najbolji su uvod u meditaciju.

joga lica

Vježbanje joge osvježava lice, usporava nastanak bora i pomaže da na prirodan način i u zrelim godinama održavamao tonus mišića lice i svjež izgled. Joga za lice je prirodno, jeftino i zdravo rješenje, a što ranije počnete vježbati, to ćete biti zadovoljniji svojim izgledom u poznim godinama. Pomlađeni izgled lice u jogi se postiže pomoći tri osnovna principa: disanjem osiguravamo dovoljnu količinu kisika, vježbamo asane koje pojačano prokrvljuju lice, te vježbamo same mišiće lica. Na ovom ćemo se satu fokusirati na vježbe lica, sustavno se podižući od područja vrata do čela. Joga za lice uvijek je zabavna, posebno ako se prepustimo njenom zaigranom i neobičnom izvođenju.

13.00 - 14.00 sati Ručak
 
15:30 - 16:30 sati  VOĐENA MEDITACIJA na mjestu piramide

korinjak

piramida

17.00 - 18:30 sati "AROMATIČNA"  YIN JOGA
Yin joga je, za razliku od aktivnih - yang oblika joge (hatha, vinyasa flow), pasivniji, revitalizirajući i relaksirajući oblik yoge koji je usmjeren na nježno istezanje i jačanje dubokih, često rigidnih tkiva, kao što su tetive, ligamenti i mišićne ovojnice. To se postiže dugim zadržavanjem tijela u asanama koje se uglavnom izvode na podu. 

No ovaj poseban sat u slijedu asana koje slijede čakre, energetska središta tijela, obogaćen je mirisnom komponentom eteričnih ulja, posebno odabranim za svaku pojedinu čakru. Iako je tijekom vježbanja yin joge tijelo pasivno, um je vrlo aktivan i fokusiran, posebno uz dodatak mirisa ruže, lavande, ružmarina, tamjana i drugih eteričnih ulja. Yin joga donosi mentalno i emotivno smirenje, odlična je za dubinsko osvježavanje tijela. Prikladno za sve razine iskustva u jogi, kao i potpune početnike.

18.45 - 20.00 sati Večera

20:30 - 21:30 sati MEDITACIJSKA ŠETNJA 

retreat

setnja 

Nedjelja

8.00 - 9.30 sati  HEART OPENING  HATHA
Uz sat tradicionalne hatha joge umjerenog intenziteta naglasak će biti na pročišćavanju srčane čakre, kako bismo i svoje emocije pročistili i otvorili novim iskustvima te spremno, hrabrog srca zakoračili u nove izazove.

Uz energiju srčane čakre, hatha joga osvježava čitavo tijelo, izoštrava koncentraciju i stvara duboki unutrašnji osjećaj smirenosti. U jogi sami određujemo intenzitet položaja, pa će iskusniji vježbači raditi nešto naprednije vježbe, a za početnike su tu nježnije modifikacije svakog jogijskog položaja. Sat završava dubokim vođenim opuštanjem.

9.30 - 10.30 sati DORUČAK

11:00 - 11:45 sati GONG (Zvučna kupka) prva grupa

11:45 - 12:30 sati GONG (Zvučna kupka) druga grupa

gong

13.00 - 14.00 sati Ručak

Checkout

grupna

UPLATA I REZERVACIJE:
 
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi 1390 kn.

Za sve rane uplate do 25. kolovoza odobrava se popust od 5 %.

Članovi Sensa kluba imaju pravo na dodatnih 10 % popusta.

Nadoplata za jednokrevetnu sobu je 199 kuna.

Boravišna pristojba nije uključena u cijenu i plaća se po dolasku u hotel Korinjak.

Prijevoz na relaciji Zagreb-Iž-Zagreb nije uračunat u cijenu.
 
REZERVACIJE I INFORMACIJE na broj  +385 91 6500 713 i e-mail sensa@adriamedia.hr

Podaci za uplatu:

Primatelj: Adria Media Zagreb d.o.o.

Oreškovićeva 6H/1, 10 000 Zagreb

Svrha: SENSA YOGA RECONNECT RETREAT
Poziv na broj: A-SE-204804

IBAN: HR 5524020061100813723

Potvrdu o uplati (možete snimiti pametnim telefonom) i osobne podatke pošaljite na mail adresu sensa@adriamedia.hr:

OSOBNI PODACI:

Ime i prezime:

Ulica i kućni broj:

Poštanski broj i mjesto:

E-mail adresa:

Mobitel / telefon:

Napomena (obavezno navesti):

*Navesti želite li dvokrevetnu sobu s balkonom ili jednokrevetnu sobu s bez balkona (nužna nadoplata).  

*Navesti jeste li početnik ili napredniji vježbač joge.

*Prikupljeni podaci koristit će se isključivo u svrhu organizacije SENSA YOGA RECONNECT RETREATA.

*Organizator projekta SENSA YOGA RECONNECT RETREAT zadržava pravo izmjena u programu.


Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr