12. ZeGeVege festival u Zagrebu

Na Trgu bana Jelačića, 6. i 7. rujna, od 8 do 20 sati, održava se 12. ZeGeVege festival održivog življenja u organizaciji udruge za prava i zaštitu životinja te promicanje veganstva Prijatelji životinja. ZeGeVege je dio međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova, a ostale bratske festivale ZeGeVege nadmašuje po svojoj veličini, brojnosti izlagača i posjećenosti.

Svi gurmani, avanturisti, pobornici zdravog načina života, ljubitelji prirodne kozmetike, oni koji žele čuti zanimljiva predavanja o biljnoj prehrani, održivom načinu života kao i svi ostali, pozvani su na 12. ZeGeVege festival održivog življenja.

Ove godine očekuje se više od 50.000 posjetitelja koji će u dva dana obići izlagače zdrave hrane, ekoloških i drugih održivih proizvoda te kozmetike koja nije testirana na životinjama iz Hrvatske i inozemstva na stotinu štandova.

ZeGeVege je dio međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova, a ostale bratske festivale ZeGeVege nadmašuje po svojoj veličini, brojnosti izlagača i posjećenosti.

Desetak restorana u svojoj ponudit će bogati izbor veganskih jela: od fast food opcije poput burgera, falafela ili kebaba, ukusnih jela poput variva i gulaša, zasitnih salata pa sve do tradicionalnih hrvatskih jela poput soparnika ili štrudli. Posjetitelje očekuju raznovrsne besplatne radionice na kojima će posjetitelji naučiti kako pripremiti ukusna i fina veganska jela te predavanja o raznim aspektima veganstva, prava životinja i aktivizma, ekologije i održivog življenja.

ZeGeVege ugođaj pratit će i zabavan program: posjetitelji će moći uživati u raznim plesnim izvedbama, a oni najhrabriji moći će se i sami pridružiti izvođačima.


Više razloga za veganstvo pronađite na: http://www.spremi-klopu.com/

www.zegevege.com

https://www.facebook…­ts/1077149192488246/

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr