Vrijeme je za morske ukrase

Proslavite početak ljeta nakitom koji nikad ne izlazi iz mode

Uz more, blagu klimu i mnogo sunčanih sati, mediteransko blago je i nakit preuzet iz morskih dubina – koralji, školjke i druge sitnice za ljetno ukrašavanje

Koralji Ovaj kostur koraljnog polipa, životinjice koja sliči želatini, formira najljepše morsko čudo – koraljni greben. Jadranski koralj stoljećima je na cijeni. Od njega se prave ogrlice, prstenje, naušnice i narukvice, a najljepši je ljeti kad se ističe na preplanuloj puti. Najveći izbor koralja naći ćete na otoku Zlarinu.

Školjke
Možda u plićaku nećete naći školjku koja skriva biser, ali ako i one najobičnije nanižete na konac, dobit ćete ogrlicu koja ne blijedi, ne hrđa i, što je najvažnije, nikad ne izlazi iz mode.

Tirkiz
On ne dolazi iz morskih dubina i u sebi nosi mjesečevu energiju pa ga ne treba pretjerano izlagati suncu. Ipak, zbog svoje boje kojom opisujemo more idealan je ljetni nakit. Prema starom vjerovanju, tirkiz štiti putnike pa ga nije na odmet imati u džepu kako biste sigurnije stigli na odredište.

Kamenčići
U morskom kamenju koje modeliraju valovi i sol naći ćete najrazličitije boje i oblike. Poigrajte se, nanižite ga sa školjkama ili stavite u ukrasne staklene posude da vam služi kao podsjetnik na najljepše godišnje doba.

Kristina Ivčić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr