Unesite u život niz malih avantura (u samo 5 koraka)

Ako vam se čini da cijelu godinu radite samo za dva, tri opuštajuća tjedna na ljetovanju, a vikendi vam prolete u hipu, donosimo vam kreativne načine da novim iskustvima razbijete rutinu svakodnevice i što više boravite na otvorenome. To ne moraju biti specijalni događaji ili luksuzne avanture, jer tzv. mikroavanturi možete posvetiti cijeli vikend, pola dana ili samo nekoliko minuta prije odlaska na posao. Evo nekoliko savjeta kako primijeniti kredo Carpe diem:

1. Napravite plan i provedite ga u djelo Šetnja u svitanje dana mnogima se čini idiličnom, ali kad alarm zazvoni u 6 sati, teško je biti entuzijastičan. No, kad se nečemu veselite, plan će biti itekako lakše provesti u djelo. Stoga odaberite nešto što vas veseli i što uistinu želite učiniti, obvežite se dan prije i probudite se uzbuđeni!

2. Realno procijenite vrijeme Spojite odgovarajući tip aktivnosti s vremenskim ograničenjem jer je aktivnost lakše vremenski produljiti nego je skraćivati. Primjerice, nije realno poželjeti biciklom prijeći 20 km za vrijeme stanke za ručak. Ako ste od početka realni, možete izbjeći razočaranje ili pad motivacije kad nešto ne pođe po planu.

3. Zadržite pozitivan stav Ako je botanički vrt zatvoren, more valovito za ribarenje, a šumski put previše blatnjav za treking, uz pozitivan stav lakše ćete osmisliti alternativni plan. Znate kako se kaže: nije avantura ako nešto ne pođe naopako!

4. Ne podcjenjujte male gradske avanture Večernja vožnja biciklom po kvartu, piknik s djecom u obližnjem parku, promatranje grada kroz leću objektiva – mnogo je ideja koje će vas potaknuti da napustite dom i istražujete grad bez plana i karte.

5. Izlet vikendom Kad stigne vikend, otiđite u prirodu na dulji predah. Predlažemo odlazak u NP Plitvice, naš čarobni svijet tirkiznih vodopada, i posjet novom, ekološki osviještenom resortu Fenomen Plitvice. Smješten u srcu parka, oko 500 m od Velikoga slapa, nudi brojne mogućnosti za uživanje u netaknutoj prirodi. Cjelodnevna tura po Nacionalnom parku, planinarenje, vožnja biciklom i jahanje samo su neke od aktivnosti za cijelu obitelj. Resort se može pohvaliti i restoranom koji poslužuje tradicionalna jela, od namirnica mahom iz lokalnih OPG-ova, ali i mjestom za druženje uz roštilj na otvorenome.

Pripremila Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr