Trikovi za poboljšanje materijalne situacije

Novac je plod naše kreativnosti, a njoj imamo pristup samo ako nam energija nesmetano teče, kaže duhovni life coach Egli Ilić. Pročitajte njen članak 'Kako privući novac u život' na dnu stranice, a najprije vam donosimo male trikove za poboljšanje materijalne situacije

1. Novac je vaša energija, stoga je razmjenjujte svjesno! Kada nešto kupujete, budite svjesni da za to što kupujete razmjenjujete svoju životnu energiju. Tako ćete više cijeniti svoj novac, osvijestit ćete svoje stvarne potrebe i možda shvatiti da vam neke (dotad neizbježne) stavke u vašem proračunu naprosto ne trebaju.

2. Pa ipak, ne budžetirajte! Usredotočenost na troškove funkcionira po sličnom principu kao i usredotočenost na probleme. Kada ste usmjereni na probleme, ne možete vidjeti rješenja. Osim toga, prema zakonu privlačenja, privući ćete još više problema. Ako se fokusirate na troškove, stalno će vam iskakati novi, nepredviđeni. Usmjerite se radije na prihode. Budite zahvalni na njima, čak i ako su mali. Budite zahvalni na svemu materijalnom i nematerijalnom što imate jer zahvalnost kao životni stav uvijek donosi obilje.  

3. Ne postavljajte si prevelike ciljeve u vezi s novcem i materijalnim vrijednostima odjednom. Postavljajte ih u manjim koracima – onako kako se duhovno razvijate. U protivnom vaš sustav to neće moći prihvatiti, pa ćete doživjeti neuspjeh. Obeshrabrit ćete se i idući put teže pokušati.

4. Ne ulazite u projekte ako nemate energije da ih dovršite jer time energiju dodatno rasipate. Nastavljate je gubiti i nakon što ste od projekta odustali. Naime, svaki projekt koji započinjete znači otvaranje novoga energetskog kruga, koji se zatvara tek kada ono što ste započeli i dovršite. Ako ono na što ste se obvezali (prema sebi ili drugima) ne dovršite, na krugu ostaje pukotina kroz koju vaša energija otječe, čak i kada ste na takav projekt zaboravili. Ako imate puno nedovršenih projekata, kroz njih gubite jako puno energije koja vam je potrebna za nove, financijski isplative projekte. Da biste spriječili daljnje otjecanje energije, pokušajte prvo zatvoriti manje krugove, one za koje imate energije. One koji više nemaju smisla možete i raskinuti, no učinite to s punom svjesnošću i s razumijevanjem.  

5. Ne trošite vrijeme i energiju na izgradnju poslovne i financijske strukture, ako prije toga niste stvorili kvalitetne energetske temelje jer će bez kvalitetnih energetskih temelja sve vaše strukture biti labilne. Strukture stvorene na kvalitetnim temeljima nakon nekog vremena postaju samoodržive, što znači da ne trebaju vašu energiju da bi opstale.

Članak "Kako privući novac u život" pročitajte ovdje

Egli Ilić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr