Razgovor s intuicijom - otkrijte što vam o važnim pitanjima kaže unutarnji glas

Spisateljica i životna savjetnica Martha Beck autorica je mnogih knjiga o samopomoći i drži predavanja diljem svijeta. Kolumnistica je i časopisa O u kojem je objavljena ova jednostavna vježba za komunikaciju s intuicijom…

Instinkt vas može dovesti do sreće – samo ako mu se obratite

Pristupit ćemo svojoj intuiciji tako što ćemo je zamoliti da se koristi jezikom na malo neuobičajen način. Razgovarat ćemo s njom.

Prvo dominantnom rukom zapišite pitanje. Zatim uzmite olovku u drugu ruku, onu kojom ne pišete i dopustite bilo kojem odgovoru koji želi izaći da se napiše.

Primjer: Ana pokušava odlučiti treba li otići s posla koji je psihički iscrpljuje. Rezultati su je iznenadili i oduševili. Pročitajte što je doznala…

Primjer razgovora s intuicijom:

Trebam li dati otkaz? Da. Jednom kada odeš, možeš krenuti dalje.

Krenuti dalje? Što to znači? Mogu živjeti kreativnije.

Kreativnijem? Poput onog trenutka u djetinjstvu kada sam napravila farmu od gline.

Znači li to da mogu zarađivati za život izrađujući farme od gline? Ne, ali nešto slično.

Što? Kako? Trebam dati otkaz i novi put će se otvoriti.

Isprobajte sami

Isprobajte sami ovu vježbu. Napišite pitanje, uzmite olovku u drugu ruku i dopustite odgovoru da sam izađe. Zatim opet uzmite olovku u dominantnu ruku i napišite novo pitanje. Ponovite koliko god puta želite.

Martha BeckMartha BeckNa kraju... Kada napokon savladate opisanu vještinu, primijetit ćete da se češće i sve lakše služite intuicijom. Osjećat ćete se sigurnije u svijetu, donositi bolje odluke i otkriti više radosti u životu.

Naravno, ne mogu to tvrditi sa sigurnošću. Samo imam jako dobar osjećaj.

Izvor: Oprah.com

Martha Beck. Pripremila Tena Ožegić