Bob Proctor: Sve je stvar vašeg izbora

Prije nekoliko je godina Bob Proctor išao na dalek put koji je zahtijevao mnogo sati letenja i presjedanja s jednog zrakoplova na drugi. Dok je čekao sljedeće presjedanje, odlučio je skratiti vrijeme knjigom koja ga se vrlo dojmila. Riječ je o knjizi “Choices“ Shada Helmstettera iz koje je izdvojio citat o kojem vrijedi promisliti…

U svojoj knjizi Helmstetter govori o svjesnom izboru da se prestanemo žaliti:

“Zamislite nevjerojatno snažne, produktivne trenutke, minute i sate u životu u kojima biste se mogli žaliti ili ne žaliti – vlastitim izborom. Sumnjam da možemo točno izračunati količinu dodatnog produktivnog vremena koje bismo dobili u jednoj godini, u kojoj bi svaki trenutak u kojem se žalimo, pretvorili u trenutak u kojem svjesno biramo raditi nešto bolje.

Zamislite što bismo sve mogli raditi kod kuće, s obitelji i u svojem privatnom životu kad bismo izabrali zamijeniti prigovaranje pozitivnim vjerovanjem. Zamislite što biste sve mogli učiniti s tim dodatnim minutama i satima života kad biste ovog trenutka odlučili  da se nikada nećete žaliti – i da ćete iskoristiti svaku priliku da čak i najmanju pritužbu zamijenite pozitivnom energijom vlastitog potencijala.

Zamislite da se više nikada ni zbog čega ne žalite. Biste li i dalje bili snažna osoba s vlastitim uvjerenjima i mišljenjem? Biste li i dalje radili sve što trebate kako biste promijenili svoj život na bolje ili se na jasan i konstruktivan način nosili s preprekama i problemima koji vam se nađu na putu?

Odgovor je: bili biste još učinkovitiji jer biste se koncentrirali samo na pozitivna djela kako biste popravili situaciju.“

Ovo nisu riječi motivacijskog govornika niti je riječ o inspirativnom citatu.

Ovo je jednostavno istina.

Izvor: proctorgallagherinstitute.com

Bob Proctor. Pripremila Tena Ožegić