4 načina komunikacije koji produbljuju konflikt

Da biste bili uspješniji u rješavanju konflikata, osvijestite način na koji komunicirate. Ono što biste po svaku cijenu trebali izbjegavati su sljedeći načini komunikacije:

Kritiziranje

Za razliku od konstruktivne kritike u kojoj nekome kažete ono što vam smeta i kako to može popraviti, kritiziranje je usmjereno na sam identitet sugovornika i nije nimalo konstruktivno. Umjesto: „Ti si nesposoban“ možete reći: „Ovaj posao nisi dobro napravio, molim te da to popraviš na sljedeći način.“

Prijezir

Prijezir često sa sobom donosi potpuni izostanak poštovanja prema osobi s kojom komunicirate. Može se očitovati verbalno i neverbalno, ali u oba slučaja sugovornik se osjeća nevažno, sporedno i povrijeđeno. Budući da neverbalna komunikacija čini 97 posto komunikacije, izražavanje prijezira nerijetko se prikazuje gestama poput kimanja glavom lijevo-desno, kolutanja očima i slično. Nastojite ovakve stvari u potpunosti izbjegavati.

Obrambeni stav

Kad se osjećate napadnuto, u komunikaciji možete zauzeti obrambeni stav. Problem defenzivnosti je što u sugovorniku rijetko izaziva trenutak prosvjetljenja i iskrenu ispriku, a puno češće vodi u začarani krug. To je način prebacivanja krivnje na sugovornika umjesto prihvaćanja odgovornosti za pogrešku.

Zatvaranje

Ovaj se problem očituje zamiranjem komunikacije, s jedne ili obje strane, i češće je oblik neverbalne nego verbalne komunikacije te uključuje obrambeni stav i prijezir. Nažalost, u društvu se tolerira i ne primjećuje kao velik problem u odnosu. To su situacije kad jedna osoba drugoj nešto govori, a druga osoba glumi kako sluša, gledajući u prazno, kolutajući očima, često izgovarajući riječi: aha, da, slušam te, ali zapravo ne čuje i ne prima u potpunosti informacije.

Umjesto gore navedenih postupaka, nastojite u svakom trenutku aktivno slušati i poštovati sugovornika te jasno, konkretno i direktno izgovoriti ono što mislite. Ako izričete kritiku, neka bude pozitivna. Također, preuzmite odgovornost za svoje riječi i djela te budite otvoreni i tolerantni u komunikaciji.

Kako ostati miran u konfliktu?

Prepoznajte jeste li sudionik osobnog konflikta

Kako uspješno riješiti konflikt i pritom zadržati dobar odnos s drugom osobom

5 načina rješavanja konflikta: Finese kvalitetne komunikacije

Mirta Fraisman Čobanov

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr