Vlaži, briše bore, ublažava ožiljke i pigmentacijske mrlje... U malo stvari ulje divlje ruže ne pomaže!

Ulje šipka ili divlje ruže izvrsno je ne samo za vlaženje kože, već i protiv ožiljaka od akni i znakova starenja a pomaže i u poboljšanju teksture kože, čineći je glađom, svjetlijom i zdravijom

Vlaži kožu

Vitamin A u ulju izvrstan je za vlaženje kože i pomaže u promicanju regeneracije kože. Razlog zbog kojeg je ovo ulje sjajno za hidrataciju su masne kiseline i voda. Ako već koristite hidratantnu kremu, možete dodati nekoliko kapi ravno u nju i smjesu nanijeti zajedno ili možete upotrijebiti nekoliko kapi i nanijeti nakon hidratantne kreme. To onda stvara kožnu barijeru i zaustavlja isušivanje kože. Također možete nanijeti ulje šipka prije hidratantne kreme i pustiti ga da se upije izravno u kožu. Odaberite opciju koja će vam najbolje odgovarati.

Ublažava ožiljke od akni

Ulje šipka može se koristiti na licu gdje možda imate ožiljke od akni kako biste ih smanjili. Kada koristite ulje za pomoć ožiljcima, prvo napravite piling i očistite područje. Trebat će vam samo nekoliko kapi da biste umasirali u ožiljak. Primjena ulja šipka dva puta dnevno dat će najbolje rezultate na vašoj koži i pomoći će u sprječavanju i smanjenju ožiljaka od akni.

Smanjuje znakove starenja

Omega-3 i omega-6 masne kiseline izvrsne su za ublažavanje znakova starenja jer pomažu ubrzati staničnu aktivnost kože. Ovo ulje je također izvrsno za upotrebu na tamnim mrljama. Ulje šipka također će vam osvijetliti kožu i možda će vam pomoći poboljšati ten, samo pomiješajte par kapi s baznim uljem. Bazna ulja su biljna ulja poput ulja jojobe ili avokada. Ova ulja obično potječu iz sjemenki, zrna ili orašastih plodova biljaka.

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr