Odbacite pamučne blazinice: Ovo su ekološke alternative koje su bolje za kožu i okoliš

Želite li smanjiti količinu otpada, ušparati novac i učiniti uslugu svojoj koži, udahnite svježe ideje u tradicionalni ritual čišćenja kože...

Vrijeme je da malo razmislimo o malim, pamučnim blazinicama i vlažnim maramicama koje upotrebljavamo za čišćenje, toniziranje i uklanjanje šminke. Ne samo da smo neprestanim korištenjem ovih blazinica i/li maramica krajnje rastrošni, one se ne mogu reciklirati, a dodatna gnjavaža je što svakih nekoliko dana ne smijemo zaboraviti kupiti novu vrećicu pamučnih čistača.

Alternativa se skriva u spužvicama i krpicama od prirodnih ili umjetnih vlakana za višekratnu upotrebu. Zahvaljujući njima, smanjujete zagađenje okoliša, štedite novac pa čak i poboljšavate njegujući režim!

Bilo koji proizvod da odaberete - neki imaju teksturirane površine za nježan piling, drugi supermekana, antibakterijska vlakna za nadraženu kožu, a neki su dovoljno moćni da mogu ukloniti šminku samo s vodom – bez upotrebe sredstva za skidanje makeupa – budite sigurni da činite dobro planetu i svojoj koži.

Donosimo nekoliko prijedloga:

Reusable Facial RoundsReusable Facial Rounds od bamusa

Greenzla Reusable Makeup Remover PadsGreenzla Reusable Makeup Remover Pads

Face Erase Cleansing CloudFace Erase Cleansing Cloud

 

Baršunasti jastučići za uklanjanje šminke dm marke ebelin izrađeni su od mikrovlakanaBaršunasti jastučići za uklanjanje šminke od mikrovlakana

Garnier Bio Konjacspužvica za čišćenje za sve tipove kožeGarnier Bio Konjac spužvica za čišćenje za sve tipove kože

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr