Binauralna glazba za stvaranje kolagena

Kolagen je proteinsko vlakno i jedan je od najobilnijih proteina u tijelu. Glavni je građevni materijal mnogih dijelova tijela kao što su: koža, mišići, tetive, ligamenti, krvne žile, kosti i zubi. Ova binauralna snimka pomaže u stvaranju kolagena u našem tijelu posredstvom zvuka

Kolagen je polipeptid i sadrži mješavinu aminokiselina koje se nalaze u svim veznim tkivima unutar tijela. Najzastupljeniji je protein kod sisavaca, i čini 25 - 35 posto ukupnih proteina u tijelu. Aminokiseline su građevni elementi svih proteina. Potrebne su nam za proizvodnju proteina, uključujući kolagen. Specifične aminokiseline potrebne za proizvodnju kolagena su: hidroksiprolin, prolin, alanin, glicin, a ostali sastojci su arginin, treonin, glutamin, hidroksilizin, histidin, leucin, izoleucin, lizin, tirozin i valin.

Kada konzumiramo kolagen u obliku praha, on obično sadrži alanin, arginin, asparaginsku kiselinu, glutaminsku kiselinu, glicin, histidin, hidroksilin, hidroksiprolin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, fenilalanin, prolin, serin, treonin, tirozin, valin u uravnoteženim količinama.

A ova binauralna snimka pomaže u stvaranju kolagena u našem tijelu posredstvom frekvencija zvuka. Primarna frekvencija koja se reproducira u ovom izokroničnom tonu je 25 Hz. Povremeno se "podiže i spušta" u rasponu od 50 Hz, 75 Hz i 100 Hz svakih 15 minuta, vraćajući se nakon spuštanja ponovno na 25 Hz.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr