Neno Ljubić: Je li u vezi važnija ljubav prema sebi ili prema partneru?

Što je najvažnije za ljubavnu vezu između dvoje ljudi? Da bi odnos bio skladan, radostan i trajan, je li važnija ljubav prema sebi ili prema partneru - pitali smo Nenu Ljubića, poznatog blogera i autor knjiga i tekstova o ljubavi, te o drevnoj havajskoj duhovnoj tehnici ho'oponopono

Traganje za izvornom božanskom sviješću

"Vjerujem da je ljubav prema sebi na prvom mjestu. U svojoj knjizi 'Ljubav u knjizi' detaljno govorim o ljubavi prema sebi i što to uopće znači. Vjerujem da u nama živi ljubav koja je bila prije nas, prije našeg imena i prezimena, karijere, identiteta, svega onoga što se u međuvremenu na nju nataložilo.

Ljubav prema sebi nije ništa drugo do traganje za tom izvornom Božanskom sviješću unutar nas, najčistijoj ljubavi koja je došla imati iskustvo na planetu Zemlji. Ona vapi za našom pažnjom, želi da joj dopustimo da kroz nas svijetom hoda, da stvara, komunicira, intervenira, čisti sve nakupljeno smeće i da nas iscijeli.

Razotkrivanje unutarnje ljubavi kao svakodnevna misija

Ljubav između dvoje ljudi trebala bi biti energetska komunikacija njihove izvorne ljubavi, one koja zna što je najbolje za njih i što oni uopće rade ovdje, koje su njihove misije na Zemlji. No, oni to moraju dopustiti, a to je onda opet rad na sebi.

Ako vi svaki dan započinjete misijom da ćete razotkrivati svoju unutarnju ljubav, onda je to misija neizmjernog voljenja. Ništa se s tim ne može usporediti! To je način života koji jednostavno sve preuzme i preinači u ljubav. To je duboka mudrost partnerstva i, po meni, najbolji mogući odnos između dvoje ljudi, a zatim i svih ostalih bića na planetu.

neno ljubićNenad LjubićNa žalost, mi svoj dan započinjemo žudnjom za novcem, karijerom, posjedovanjem (za energijom, zapravo) i strahom kako ćemo sve to ostvariti, te mržnjom svih elemenata koji nas u tome sprječavaju.

Tu se onda uvuče rutina, sve postaje kalkulativna rapsodija koja urušava svaki temelj zdravog ljubavnog odnosa.

Što tu ima za mene?

Trebamo se izvući iz stalnih interpretacija i samovažnosti. Činjenica je da mi nemamo pojma što se uistinu događa. Sve je zapravo interpretacija koja proizlazi iz sjećanja.

"Što ima tu za mene?" predatorska je svijest koja sve uništava i jako ugrožava ljubavne i sve druge odnose. Cijeli planet izgara u borbi za mrvice energije jer postoji uvjerenje da nema dovoljno za sve. Pod energijom mislim na novac, naftu, teritorij, i slično.

Čini se da je na ovom planetu oduvijek tako. Ljudsko biće zapravo ne poznaje ljubav, barem njezin pravi intenzitet. Ali, itekako poznaje strah!

Znanje koje ne dolazi od čovjeka, već od ljubavi

Moramo to promijeniti, dugujemo to sebi i planetu. Unutarnja ljubav veliki je rezervoar energije koji tek treba probuditi. Kada osvijestite njezin potencijal, onda nećete biti u strahu da nećete preživjeti, da nema dovoljno za vas, da ste sami i napušteni, da će vam netko oteti ženu, muškarca, novac.

Na žalost, nitko nas tomu ne uči. Nema tko. Ali, neće to znanje doći od čovjeka, nego od ljubavi! Onoj u nama. Nismo mi baš tako neuki i bespomoćni."

Neno Ljubić o svojim iskustvima piše na svom Facebook profilu “Neno Ljubić”, na Facebook stranici “Nenad Ljubić”, te na internet stranici "www.nenadljubic.com”, a na YouTube profilu "Nenad Ljubić" vodi emisije u živo "Iscjeljivanje Ljubavlju live", svakog petka u 19 sati. Također prevodi video isječke koji se mogu pronaći na njegovom YouTube profilu “Neno.Ljubić”.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr