Otkriće i poruka Brucea Liptona daju nam veći osjećaj kontrole nad sudbinom

Neno Ljubić, poznati splitski bloger i autor knjiga i tekstova o ljubavi i drevnoj havajskoj duhovnoj tehnici Ho'oponopono, odgovara na pitanje koja je, po njegovom mišljenju, najzanimljivija i najvrjednija ideja o kojoj govori poznati američki molekularni biolog dr. Bruce Lipton, koji će ovog vikenda (21. i 22. rujna) održati seminar u Zagrebu

Neno Ljubić

Neno Ljubić

"Kada govorimo o životu i njegovim tajnama, rijetko kad u jednadžbu ubacujemo i onaj nevidljivi dio. Znači, procesuiramo sebe, druge ljude, okruženje, odnose, probleme, uzročno-posljedične veze između svega toga. No, ne računamo na ono neznano, nevidljivi svijet višeg sebstva, onog dijela nas koji sve zna i razumije što se događa.

Iako neprestano govorimo o Bogu i zaklinjemo se u njegovu prisutnost, i dalje smo prestravljeni i nemamo povjerenja. Treba nam svaki ugao podrške kako bismo se izvukli iz te petlje u koju nas je strah ugurao i samo se sve dublje zapetljavamo", kaže Neno Ljubić.

"Službena znanost ne bavi se ovim nevidljivim dijelom, a njezin utjecaj i doprinos je ključan. Ipak, znanstvenici poput dr. Liptona uvelike pomažu da ga postanemo svjesni. On doslovno postavlja gen u formu čovjeka koji živi u nekom okruženju i u skladu s njim djeluje. To znači da možemo utjecati na svoje reakcije na okolinu, čak i birati što ćemo usvojiti, a što ne! To je najveća vrijednost njegova rada jer širi osjećaj kontrole nad našim sudbinama, pridonosi općem dobru i pomaže nam da se ohrabrimo odbiti bolest kao jedinu moguću opciju zbog takozvane predodređenosti.

Treba nam svaka perspektiva otrežnjenja i odgovornosti koju možemo dobiti da bismo se transformirali. Znanstvenici poput dr. Liptona, Gregga Bradena ili dr. Dispenze popunjavaju taj nedostajući ugao koji će zaokružiti znanje i donijeti boljitak ljudskoj vrsti."

Neno Ljubić o svojim iskustvima piše na svom Facebook profilu “Neno Ljubić”, na Facebook stranici “Nenad Ljubić”, te na internet stranici "www.nenadljubic.com”, a na YouTube profilu "Nenad Ljubić" vodi emisije u živo "Iscjeljivanje Ljubavlju live", svakog petka u 19 sati. Također prevodi video isječke koji se mogu pronaći na njegovom YouTube profilu “Neno.Ljubić”.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr