Molitva sv. Padre Pia anđelu čuvaru

"Molitva je najbolje oružje koje imamo: to je ključ koji otvara srce Božje", rekao je svetac Padre Pio iz Pietrelcine, koji je u 31. godini života dobio vidljive znakove Kristove muke – stigme. Za života je Padre Pio obilovao krepostima i duhom molitve te je svoje žrtve posvećivao za dobro duša, a nakon smrti 1968. njegovo tijelo ostalo je potpuno očuvano do danas. Ovo je bila njegova molitva anđelu čuvaru

Padre Pio često je viđao svog anđela čuvara i razgovarao s njim. No osim sa svojim, mogao je razgovarati i s drugim anđelima čuvarima. 

Jednoga dana kolega svećenik, Padre Alessio, došao je k njemu porazgovarati. Padre Pio mu je rekao: "Zar ne vidiš da sam jako zauzet?" Padre Alessio je bio vrlo zbunjen jer je Pio samo sjetio u svojoj stolici.

Potom mu je Pio pojasnio: "Zar nisi vidio sve te anđele čuvare koji dolaze i odlaze od moje duhovne djece, donoseći poruke od njih?"

Ovo je osobna molitva Padre Pia njegovom anđelu čuvaru, koju je molio svakoga dana. Mi možda ne vidimo svog anđela čuvara, ali uvijek bismo trebali nastojati razvijati odnos s anđelom koji svaki dan čuva našu dušu od opasnosti.

Anđele Božji, moj čuvaru,
kojemu me dobrota
Nebeskog Oca povjerava.
Prosvijetli, zaštititi i vodi me sada i zauvijek.
Amen.

Izvor: www.aleteia.org

Pročitajte i:

Moć molitve

Pripremila Snježana Krčmar