Joe Dispenza: Sinkronizirajte svoju energiju s novim potencijalima

Autor knjiga 'Placebo ste vi' i 'Stvorite novo ja' progovara o promjeni energije koju bismo trebali prakticirati svakoga dana želimo li promijeniti sebe i svoju okolinu te uživati u obilju koje s time dolazi...

Promjena energije mijenja život

Uvijek kažem, kad promijenite energiju, promijenite i život, ali često se pitam - koliko od nas zapravo razumije što to znači i kako to možemo primijeniti za stvaranje promjena u svom životu?

Jedno od najvažnijih načela koje podučavamo u ovom radu je kako stvarati iz polja, a ne iz materije. Za vrlo jednostavno razumijevanje, kvantno polje zamislite kao nevidljivo polje frekvencije ili energije koje povezuje sve fizičko i materijalno. To polje čiste energije, koje postoji izvan naših osjetila, daje oblik ovoj trodimenzionalnoj stvarnosti.

Svi se možemo složiti da posjedujemo fizičko tijelo u fizičkom svemiru i da se taj svemir sastoji od ljudi, predmeta i stvari. Budući da se čini da sve ove stvari zauzimaju određeno mjesto ili prostor u određeno vrijeme, naša osjetila (koja nam omogućuju da se priključimo i doživimo ovu stvarnost) zavaraju nas u iluziji odvojenosti. Drugim riječima, svjestan sam da moje tijelo zauzima određeni prostor u određeno vrijeme i da stolica - što je „stvar“ - zauzima drugačiji prostor u vremenu. Kao rezultat toga, sve nam se čini odvojeno.

Budući da mjesto na kojem usmjeravamo pažnju je mjesto na kojem smještamo svoju energiju, da bismo mogli stvarati iz polja umjesto iz materije, moramo napustiti - i tako ukloniti - svu svoju pažnju iz svega poznatog s čime se povezujemo u ovome fizički svijet materije u prostoru i vremenu.

Ako više ne obraćate pažnju ni na što u ovoj trodimenzionalnoj stvarnosti, onda ima smisla da to više ne postoji za vas. To je upravo ono što se od nas traži da prođemo kroz portal ili vrata da uđemo u kvantno polje - a to zahtijeva da postanemo nikakvo tijelo, nitko, ništa, nigdje, ni u kojem trenutku. To je ono što ja nazivam prekoračenjem sebe.

Napuštanjem uložene pažnje i energije iz materijalne trodimenzionalne stvarnosti osjetila, a umjesto toga preusmjeravanjem pažnje i energije u svijet frekvencija i energije, morate položiti svoj identitet. Ako je vaš identitet u ovom životu stvoren identificiranjem sa svim poznatim elementima u vašem okruženju, kao i sviješću da živite u tijelu lokalnom u prostoru i vremenu, tada onog trenutka kada ujutro otvorite oči, vaša sadašnja osobna stvarnost potvrđuje i podsjeća vas tko ste kao osobnost - ili kao identitet.

Vozilo svijesti

Budući da nam je potrebno fizičko tijelo da bismo iskusili našu fizičku trodimenzionalnu stvarnost, mislite o tijelu kao o vozilu svijesti koje je podložno fizičkim zakonima. Dok u ovom životu živimo kao tijelo lokalno u prostoru i vremenu, kad imamo misli, oni proizvode kemikalije zbog kojih se osjećamo na određene načine. Te su kemikalije u biti više materije i manje energije.

Međutim, kad prijeđemo dalje od naših asocijacija na sve što je poznato u materijalnom svijetu i kao svijest uđemo u nematerijalno, nefizičko objedinjavajuće kvantno polje, postoji sasvim drugačiji skup pravila. Na terenu nema prostora i vremena kakvog poznajemo, a budući da nema prostora i vremena, nema razdvajanja. Stoga, ako nema razdvajanja, povezani smo sa svime.

Kad uđemo u polje beskonačnih frekvencija kao čista svijest, svaka misao koju imamo na ovom području proizvodi energiju ili frekvenciju. U ovom nevidljivom svijetu energije, razumljivo je da su naše misli više energije, a manje materije. Budući da svako novo stvaranje započinje mišlju, ako mi - kao svijest - možemo postati svjesni nove misli koja će stvoriti novo iskustvo u materijalnom svijetu, tada će ta misao posjedovati određenu frekvenciju.

Ako možemo osjetiti učestalost te misli i ostati je svjesni - budite povezani s njom, primijetite je, obratite joj pažnju, budite prisutni s njom i predajte joj svoju energiju (to jest, ako možemo postati više i manje od nas) - sada smo povezani s energijom te potencijalne stvarnosti. Kad polje stvori materiju, kada mi stvaramo iz polja umjesto materije u materiju, možemo ostvariti veće, neposrednije učinke u našem materijalnom svijetu.

Koherencija srca i mozga

Međutim, postoji jedna primjedba: naše istraživanje pokazuje da u ovom kreativnom procesu mozak mora biti koherentan kako bi se oženio jasnom namjerom s povišenim osjećajima usredotočenim na srce. Kad postanemo nikakvo tijelo, nitko, ništa, nigdje i ni u jednom trenutku i kada veću pažnju usmjerimo na energiju, a manje na materiju, mozak se mijenja. Pritom mijenjamo svoje moždane valove u stanje stvaranja, a to sinkronizira naš živčani sustav s objedinjenim poljem.

Zauzvrat, naš mozak postaje skladniji i uređeniji. Tako se naš mozak zaokuplja za energiju. Uz to, kada osjetimo emocije svoje budućnosti prije nego što se nova stvarnost sruši iz energije u materiju, naše istraživanje pokazuje da srce stvara vanjsko magnetsko polje i mozak postaje zarobljen u harmoniju svoje frekvencije. To je ono što nam omogućuje sinkronizaciju s energijom nove budućnosti. U osnovi, stvorili smo WiFi signal koji može slati i primati informacije.

Ako su misli električni naboji koji šalju signale u kvantno polje, tada emocije usredotočene na srce djeluju kao magnetski naboj koji nam vraća događaje u našem trodimenzionalnom životu. Svjesnim i namjernim stvaranjem nove potencijalne stvarnosti svojim umom i mozgom, šaljete signal u kvantno polje.

Na isti način, prihvaćajući povišene emocije vašeg budućeg stvaranja prije nego što se dogodi iskustvo, vaše srce će stvoriti jako magnetsko polje koje će vašu budućnost privući k vama. Kad naučite kako otvoriti svoje srce i prilagoditi se osjećajima svoje budućnosti, što duže ostanete u srčanoj koherenciji, to više privlačite svoju novu budućnost k sebi. Dakle, kad postoji vibracijsko podudaranje između vaše energije i tog budućeg potencijala, sinkronizirate svoju energiju s novim iskustvom stvorenim na terenu. Umjesto da svoje tijelo vučete kroz svemir da biste dobili nova iskustva (a za to je potrebno vrijeme), ta nova iskustva trebala bi vam „doći“ kao nove prilike u obliku slučajnosti i sinkronosti u vašem životu.

Kreativni proces i novi potencijal

Ovaj proces sinkronizacije vaše energije s potencijalom je proces kojim stvaramo nove stvari u svom životu. Međutim, zašto želimo da je ta „neka stvar“ emocija na koju bismo se trebali usredotočiti. Ako na to uopće mislite kao na sponzorsku misao ili osjećaj koji stoji iza razloga zbog kojeg želite stvoriti iskustvo, to će vam pomoći da stupite u kontakt s kreativnom emocijom usredotočenom na srce.

Kao primjer, ako netko želi stvoriti obilje, možda ono što stvarno želi je sloboda. Ako žele novu priliku, ono što bi zaista mogli željeti je i neko novo nepoznato iskustvo; tada će nadahnuće biti gorivo za stvaranje novog života. Ako žele zdravlje, možda ono što stvarno žele je cjelovitost. Ako žele ljubav, možda je ono što stvarno žele radost. Ako žele mistično iskustvo, moguće je da je njihov um toliko otvoren da osjećaju strahopoštovanje i čuđenje.

Budući da je ovaj proces toliko važan za naš rad i jer nas se uvijek pita "kako mogu stvarati bolje i učinkovitije", stvorili smo niz od pet sinkronizacijskih meditacija koje su najčešće tražene kreacije koje naši učenici žele iznijeti: obilje, zdravlje, ljubav, mistično i novi život.

Ako nastavite vježbati sinkroniziranje svoje energije s tim novim frekvencijama i ako vam postanu toliko poznati da u ovoj novoj energiji možete svakodnevno živjeti otvorenih očiju, tada biste u svom životu trebali iskusiti sinkronicitete koji će doći na iznenađujuće načine kada najmanje očekujete. To je ono što ovaj posao čini toliko zabavnim i što nas zapravo dovodi do toga da se probudimo iz iluzije odvojenosti u ovom snu. Pritom se krećemo od toga da nas život žrtvuje i shvatimo da smo zapravo kreatori svog života.

Izvor: blog.drjoedispenza.com

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr