Deepak Chopra: Što nam je potrebno za otkrivanje istinske svrhe života

Duhovni učitelj Deepak Chopra na svojoj službenoj web stranici odgovara na pitanje čitatelja koji je u potrazi za svojom pravom sudbinom

Pitanje:

Cijeli svoj život tragao sam za svojom “pravom sudbinom“ i silno se trudio pronaći ono što bih trebao raditi u ovom životu. Zaposlio sam se i neprestano napredujem u karijeri, ali nisam sretan. Dio mene želi putovati svijetom, uistinu živjeti, upoznavati ljude i učiti o kulturama i svijetu i više stupiti u kontakt sa svojom duhovnom stranom, ali bojim se napustiti obitelj, zabrinut sam zbog novca i muče me strahovi hoću li ostati bez kuće, bez posla i slično. U srcu osjećam da su putovanja ono što bih trebao raditi - neko vrijeme, ali ne mogu pronaći u sebi hrabrosti da napravim iskorak. Kako mogu rasti ako se ne uspijem izboriti za izazov?

Odgovor:

Pronalaženje vaše prave sudbine mora proizaći iz spoznaje vašeg osnovnog ja - tko ste i što vam je zaista važno. Vaše misli o putovanjima, učenju i duhovnom odrastanju rađaju strah od odvojenosti od obitelji i gubitka prihoda. To mi govori da vidite duhovni rast i učenje suprotno svojoj karijeri i obiteljskoj bliskosti. Putovanje oko svijeta sigurno je skupo i odvest će vas od obitelji, ali to je jednostavno financijska odluka. Ili si možete priuštiti slobodno vrijeme, ili još ne možete. Ali učenje i duhovni razvoj ne zahtijevaju od vas da budete daleko od svoje obitelji, niti vas to treba koštati novca ili posla. Stoga dublje zavirite u svoja temeljna uvjerenja i provjerite postoji li način za razvoj koji vam je značajan, tamo gdje se trenutno nalazite.

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr