Deepak Chopra: 7 koraka do ostvarenja želje

U svojoj knjizi Tijelo i duh - rijeka vječnosti, Deepak Chopra opisuje kako možemo, na jednostavan način u sedam koraka, ispunjavati svoje želje i ostvarivati ciljeve

Svi imamo neke želje koje bismo rado ispunili, ostvarili. Duhovni učitelji, pa i psiholozi, daju nam razne tehnike kako to možemo postići. Ovo je "recept" popularnog indijskog učitelja i autora brojnih popularnih knjiga Deepaka Chopre. On ovako piše u svojoj knjizi "Tijelo i duh - rijeka vječnosti."

Vježbajući ovu vježbu, raščišćavamo put k većoj uspješnosti. Potrebno je samo povjerenje da Polje automatski ispunjava sve poticaje koji se šalju u njega. U jednom ili drugom obliku, svaka želja nalazi svoj cilj, jedino ograničena perspektiva vremena i prostora zamagljuje naše zapažanje postignutog rezultata, kaže Chopra i opisuje tehniku za ostvarenje želja u sedam koraka.

Sedam koraka do ostvarenja želje

1. Sjednite udobno i opustite tijelo, osjetite se iznutra mirnim.
2. Poželite željeni rezultat. Budite određeni. Zamislite želju ili je izrazite riječima.
3. Ne zaplećite se u detalje. Ne silite se i nemojte se koncentrirati. Namjera treba biti tako prirodna kao što prirodno namjeravate ustati ili popiti čašu vode.
4. Očekujte rezultat i vjerujte u njega, znajte da je siguran.
5. Sumnja, briga ili vezanost samo će smetati uspjehu.
6. Na kraju pustite želju. Nije potrebno dva puta poslati pismo. Jednostavno budite sigurni da je pošiljka poslana i da je odgovor na putu.
7. Budite otvoreni za povratne obavijesti koje vam dolaze iznutra ili iz okoline. Shvatite da ste sve te povratne veze izazvali - vi.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr