Kakvo jaje ima veze s proljećem i još 2 rituala za doček mnogima najdražeg godišnjeg doba

Proljeće je iza ugla i već nam je ponudilo tračak onoga što nas čeka. Ulazimo u vrijeme povećane energije, novog života i više sunčeve svjetlosti, pa je sada idealno vrijeme za neke rituale kako bismo spremno dočekali još jedno proljeće

Teško je povjerovati, ali već smo službeno prešli više od pola zime. Sljedećih nekoliko tjedana usredotočujemo na povratak u ravnotežu, dok pozdravljamo još jedno proljeće.

Kako bismo vam pomogli započeti, pitali smo duhovnu trenericu i istraživačicu rituala Barbaru Bizou za njene rituale koje obavlja u rano proljeće. Ovo su njezina tri najdraža:

1. Van sa starim

Kao što Bizou objašnjava, vrijeme između polovice zime i početka proljeća, "vrijeme je da pogledate što vam nije u ravnoteži u životu". Jedna stvar koju možete učiniti da vratite ravnotežu je uklanjanje svega što posjedujete, a što vam ne treba ili zauzima nepotreban prostor. Što više prostora oslobodite u svom domu i životu, više ćete imati prostora za stvari koje vas podržavaju.

2. Ritual s jajem

Sljedeća je opcija nadahnuta feng shui ritualom nazvanim “Ritual zlatnog cvrčka“, koji se prakticirao tijekom kineske nove godine. Sve što vam treba je tvrdo kuhano jaje, objašnjava Bizou. "Držite ga u ruci i stavite u jaje svoju namjeru da se oslobodi bilo što izvan ravnoteže. Zatim ogulite jaje i stavite ljuske u papirnatu vrećicu, što predstavlja ljuštenje starog."

Nakon toga možete zagristi jaje (ili ako ne jedete jaja, možete ponuditi jaje Zemlji), kako bi predstavili suštinu onoga što uistinu jeste. Što se tiče ljuske, bacite je barem 300 metara od kuće, dodaje Bizou, da biste oslobodili i zatvorili ritual.

3. Zasadite novi život

I na kraju, koji bolji način za dobrodošlicu u proljeće od promatranja nečega kako raste? Sama Bizou uživa gledajući kako joj lukovice narcisa počinju cvjetati, što predstavlja novi život i rođenje. "Za razliku od kupnje cvijeća, zapravo njegujete lukovice", objašnjava ona.

"Sjeme je trenutno duboko u zemlji, ne možete ga vidjeti, ali stvarno raste, a oko proljetne ravnodnevnice počet će cvjetati", kaže ona. "Sadite svoje sjeme zahvalnosti", u ovih posljednjih tjedana zime, kako biste pomogli usponu rasta i novom početku. I ne bojte se ako ste u hladnijoj klimi, dodaje ona, jer sjeme možete posaditi u zatvorenom prostoru i premjestiti ga van kad postane toplije.

Izvor: mindbodygreen.com

Tena Ožegić