Pet stvari koje sretni ljudi čine prije ustajanja iz kreveta

Upravo ste se probudili, spremni iskočiti iz kreveta i pojuriti u dan. Ali čekajte! Unesite malo svjesnosti u život od trenutka kada otvorite oči...

1. Izrazite zahvalnost

Svaki nam dan pruža novu priliku da zahvalimo što smo živi. Sve što nam se događa i sve što smo sposobni iskusiti na ovoj plavoj kugli u Svemiru, razlog je za zahvalnost. Razmislite o činjenici da postoji nešto umjesto ničega i da mi postojimo unutar toga nečega i doživljavamo ovu čudesnu stvarnost. Uvijek postoji nešto na čemu možemo biti zahvalni, samo trebamo pogledati oko sebe. Kroz dosljedno izražavanje zahvalnosti, ne možemo drugo doli osjećati blaženstvo što imamo sve što imamo.

Nemojte razmišljati o onome što nemate jer to donosi samo razočaranje i tugu. Naša životna situacija možda nikada neće biti idealna, ali u svakom trenutku možemo zastati i svjesno cijeniti ono što imamo. Teško vam je pronaći nešto na čemu ste zahvalni? Uvijek se možete prisjetiti onog osnovnog… “Zahvalna sam na dahu koji mi daje život.“ Izrecite to na glas ili u mislima, nije važno kako ćete izraziti zahvalnost, sve dok postoji svjesna namjera.

2. Postavite namjeru za dan koji je pred vama

Odnosite se prema svojim mislima kao da su čarobne, stvarajući u stvarnosti ono što sadite u vrtu svoga uma. Misli oblikuju stvarnost u kojoj živimo. Ako želimo biti sretni, činimo ono što nam je donosi radost ili ono što smatramo da će nas usrećiti. Ako se želimo maknuti iz nezdravog okruženja, smišljamo planove kako se maknuti. Bez te početne energije da se stvari pomaknu u novom smjeru, naša se situacija neće promijeniti.

Prije ustajanja ujutro, možemo potvrditi, bilo izgovaranjem na glas ili zapisivanjem na papir, što namjeravamo učiniti ili dovršiti taj dan. Može se raditi o nečemu određenom, poput postavljanja namjere da ćete otići u trgovinu, ili nešto općenitije, primjerice, da nećete reći ništa ružno nikome koga taj dan susretnete.

3. Pet puta duboko udahnite i izdahnite

Dah je neopisivo snažan i može nas odvesti u stanje dublje svijesti gdje postajemo vladari svoje unutarnje vatre. No u današnje vrijeme naš se dah često svodi na plitko disanje koje nas tek održava na životu.

Podignite svoj dah na višu razinu. Duboko dišite i izdišite onoliko dugo koliko vam je ugodno. P o l a k o. Trebali biste osjetiti kako se sav stres i napetost otapaju. Ako želite dodatno unaprijediti svoje disanje, držite eterično ulje eukaliptusa pored kreveta i nekoliko ga puta pomirišite. Započnite dan svježinom.

4. Smijte se bez posebnog razloga

Smijeh je jedna od najljepših besplatnih stvari u životu. Znate kako je teško biti ljutit ili žalostan kada na licu imate osmijeh. Sav taj serotonin i endorfin koji preplavljuju mozak, kemijski liječe melankoliju. Smijanje dokazano smanjuje stres, snižava krvni tlak i poboljšava imunitet, a sve su to dodatni razlozi da po izlasku iz zemlje snova razvučete usne u osmijeh.

5. Oprostite si jučerašnje pogreške

Može li itko reći da je živio bezgrešno? Teško. Svi mi griješimo, a kasnije žalimo. Oprost je jedino što vam može pomoći. Kroz oprost se prestajemo držati za uzrok svoje patnje i možemo je otpustiti. Priznajte da ste učinili pogrešku i unatoč tome što ne možete promijeniti prošlost, možete stvoriti novu sadašnjost.

Sve se neprestano mijenja, to je jedino što je stalno. I mi se neprestano mijenjamo, bili toga svjesni ili ne. Nismo iste osobe koje smo bili jučer, prije godinu dana ili prije deset godina. Ne smijemo si zamjerati jer to stvara dodatnu patnju. Svi smo, iz različitih razloga, već dovoljno patili. Nemojmo si dodavati nepotrebnu patnju u živote. Pogledajte svoje sjene, prihvatite njihovu prolaznost i pustite ih.

Izvor: wisdompills.com

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr