4 uvjeta za kreativan život

Svakodnevne aktivnosti kao što su kuhanje, uređenje stana, igra s djetetom, ali i rješavanje problema na poslu mogu biti kreativne aktivnosti. Kreativnost posjedujemo svi, razlika je u kojoj mjeri joj dopuštamo da nam oplemeni život

  1. FLEKSIBILNOST Kreativni način života podrazumijeva fleksibilnost u mišljenju i veliku otvorenost prema životu, prema novim događajima, ljudima i spoznajama. To znači shvaćanje problema kao prirodnih životnih pojava i prijateljski stav prema promjenama, iako nam se one na prvu činile nepovoljnima.
  1. ISTRAŽIVANJE Kreativnost zahtijeva želju za upoznavanjem i istraživanjem ne samo svijetle nego i tamne strane života. Doživotni osobni razvoj i upoznavanje života ponekad je jedino što u raznim razdobljima može učiniti da se osjećamo živima.
  1. PROMJENE Suočavanje s problemima i otvorenost za promjene čine da se osjećamo kao dio životnog toka. Afirmativni stav prema problemima i promjenama podiže nas na položaj kreatora vlastitog života.
  1. STRAST s kojom pristupimo kreiranju novog jela, smišljanju poklona, uživljavanje u igru ili aranžiranje buketa cvijeća mnogo je manja kada smo emotivno ograničeni lošim odnosima ili robovanjem poslu koji nas ne zanima. Frustracije koje donosi privatni ili poslovni život možemo shvatiti kao poticaj za transformaciju.

 

Marija Milačić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr