Prirodna sredstva za tjeranje neugodnih mirisa iz hladnjaka

Osim sodom bikarbonom, neugodne mirise u hladnjaku moguće je eliminirati i ovim prirodnim sredstvima

Kad je riječ o uklanjanju neugodnih mirisa, najčešće sredstvo za kojim posežemo je soda bikarbona. Tako njome sprječavamo i neugodne mirise u hladnjaku. Nemamo li je pri ruci, odlično će nam poslužiti ova prirodna sredstva:

- zobene pahuljice – namirnica koju vjerojatno svi imamo kod kuće jednako uspješno kao soda bikarbona upija neugodne mirise; jednostavno je uspite u zdjelicu i stavite u stražnji dio hladnjaka

- kava: mljevena ili u zrnu – uspite je u plitku posudu te ostavite nekoliko dana u hladnjaku; kava je vrlo djelotvorna i u uklanjanju neugodnih mirisa iz zamrzivača (upotrijebite je na isti način kao i u hladnjaku)

- ekstrakt vanilije – jednostavno ga ulijte u plitku posudicu ili plastični čep i stavite u hladnjak

- ocat – nema osobit miris, ali uspješno uklanja one neugodne; u plitku posudu stavite čistu spužvicu, krpicu za pranje ili nekoliko listova kuhinjskih papirnatih ubrusa te ih dobro zalijte octom; ostavite u hladnjaku te zamijenite kad se spužvica ili ubrus osuši

- agrumi – limun, naranču ili grejp prerežite popola pa polovicu izdubite i napunite solju te stavite u hladnjak; kad se sol navlaži, sve bacite i zamijenite novim.

Kombinacija soli i agruma odlična je i za temeljito pranje hladnjaka: u otprilike 3,5 do 4 litre vode rastopite šalicu soli te dodajte sok jednog limuna. Mješavinom prebrišite sve površine u hladnjaku te ostavite da se osuši.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr