Veliki godišnji horoskop za 2016.

Ove se godine rađa nada da je život moguće temeljiti na otvorenosti i toleranciji te odabrati zdraviji i mudriji put osobnog razvoja. Promjene su moguće na dubokoj razini samo kad shvatimo da jedina prava moć leži u ljubavi, a ne u kontroli, granicama, statusu ili novcu. Prilagodljivost, spremnost da učimo i mijenjamo se, da bez straha pustimo predrasude i granice koje smo dosad bespogovorno prihvaćali možemo vježbati u svakodnevnim situacijama

Ubrzane promjene

Saturn u Strijelcu i Jupiter u Djevici već su prošle, 2015. godine pokrenuli nove trendove razvoja. Svakodnevni život postao je dinamično središte u kojem svatko od nas može učiniti pozitivnu promjenu. Bolja organizacija obaveza i posla, bolja suradnja, učinkovitije trošenje resursa, nadahnuće prirodom, zdrava prehrana i kultura tijela unijeli su optimizam u naše živote.

Duhovne potrage i učenje pojačali su unutrašnji osjećaj svrhe. U 2016. nastavljamo istim smjerovima razvoja. Prilika je to da izbrusimo svoje vještine do savršenstva, da budemo samokritični kako bismo još boljim odabirom iz svojih životnih iskustava izvukli najbolje rezultate.

Planeti u 2016. naglašavaju promjenjivu i prilagodljivu energiju koja ubrzava promjene. Spremniji smo na osobne prilagodbe, na puštanje i praštanje. Može nam se povremeno činiti da gubimo i ono malo kontrole za koju smo mislili da je imamo u životu. Prilika je to da se povremeno prepustimo tokovima života. Dopustimo da nas nepredvidivi događaji ponesu u pravcu koji mi sami ne možemo kontrolirati, ali nas može pozitivno iznenaditi.

Pročitajte najprije podznak pa potom znak

Nesputanom tokovima života najlakše će se prepustiti Blizanci i Djevica, Strijelac i Ribe. Oslanjajući se na svoju inteligenciju, intuiciju i često na sreću, 2016. može im donijeti neočekivane zaokrete, osvježavajuće promjene i osjećaj životnog uzbuđenja. Otvaranje životnih perspektiva kroz putovanja, duhovne izazove, učenje i susrete s različitim kulturama bodrit će do jeseni Bika i Jarca, Raka i Škorpiona. Napetost između pravila i želje za slobodom preoblikovat će osjećaj svrhe Ovna i Lava, Vage i Vodenjaka. 

Sredinom rujna Jupiter ulazi u znak Vage, što usmjerava naše interese i otvara mogućnosti širenja na novim područjima života.

Pisanje godišnjih astroloških prognoza nikad nije lak zadatak, jer je teško sažeti bogatstvo simbolike te ga uobličiti na općenit način. Zbog astroloških tehnika na kojima se bazira općeniti godišnji horoskop, prvo pročitajte znak u kojem se nalazi vaš podznak, pa tek onda znak u kojem se nalazi vaše Sunce. Pokušajte biti kreativni i povezati dobivene informacije. Tako ćete produbiti razumijevanje tema koje će obilježiti vašu godinu.

horo ovanOvan: Učenje i prilagodba

Poslovni izazovi i svakodnevna organizacija posla ne padaju vam teško ako radite ono što volite. Ako još niste napravili potrebne promjene u poslu, nemojte oklijevati jer vam se otvaraju velike perspektive, mogućnosti putovanja i nastavak ili nadogradnja vašeg postojećeg stupnja obrazovanja. Premda ste vrlo neovisni, s takvom se lakoćom prilagođavate uvjetima okoline da iznenađujete i sami sebe.

Najveće prepreke koje će probuditi vašu natjecateljsku narav i borbenost dolaze iz vaše nespremnosti da se priklonite općeprihvaćenim stavovima. Svoja uvjerenja zastupate s velikim žarom, pa ćete se ponekad osjećati kao crna ovca. No istovremeno, ako samo malo popustite, možete svoj svjetonazor obogatiti dubljim razumijevanjem stvarnosti.

Od sredine rujna bračni život dolazi u središte pozornosti. Spremni ste dopustiti bračnom ili poslovnom partneru da preuzme vodstvo jer će vam tako ostati više slobodnog vremena za istraživanje vlastitih projekata. Ljubav i snaga intimne veze najsnažniji su oslonac i izvor radosti.

Bik: Snaga ljubavi

Izuzetno sretno razdoblje u ljubavi nastavlja se i ove godine. Intimna ljubav, ljubav prema djeci ili prema stvaralačkom projektu u koji ste uložili čitavo svoje srce učvršćuju vaše samopouzdanje. Cvjetaju kreativnost i osjećaj da vaš život ima dublje značenje, da iza sebe možete ostaviti neki značajan trag.

Kroz ljubav i partnerske odnose testirate svoj vlastiti identitet, dokazujete se i, ako je potrebno, radite prilagodbe. Inače niste skloni promjenama pa ćete iznenaditi sami sebe spremnošću da istražujete nove načine ponašanja i komunikacije. Spremni ste na duboke psihološke uvide koji vam pomažu da se riješite strahova.

Nemojte oklijevati o svojim strahovima razgovarati s psihologom ili na nekoj kreativnoj radionici sami raditi na dubljem razumijevanju svoje nutrine. Podrška ste prijateljima koji su se našli u nevolji. Od sredine rujna svoje ćete vrijeme pažljivije raspoređivati. Želite se više posvetiti sebi, a najbolje je započeti vježbanjem i brigom o prehrani.

horo blizanciBlizanci: Između posla i ljubavi

Dinamična godina usmjerava vašu energiju prema drugima. Poslovne obaveze i odgovornost za obitelj stavljate na prvo mjesto. U poslovnom smislu i dalje vam se otvaraju nevjerojatne i vrlo primamljive prilike, osobito ako se bavite kreativnim poslovima. U odlukama se oslanjate na intuiciju, ali pripazite da ne precijenite svoju važnost.

Ovo je godina u kojoj vas vode veliki snovi i vjera da ih upravo sada možete ostvariti. Vašem partneru neće uvijek biti drago što ste se naglavačke bacili u rijeku života. Neki nesporazumi u vezi i dalje ostaju neriješeni. Sve obaveze ili trzavice koje se mogu pojaviti u partnerskim odnosima lakše ćete svladati ako ne zanemarite svoj emotivni život. Svoj osobni rast možete unaprijediti upravo radom na svojim osjećajima.

Pišite dnevnik, meditirajte, posjećujete radionice koje vam pomažu razumjeti snažne emotivne sile koje vas pokreću iznutra. Od sredine rujna situacija se smiruje donoseći podršku ljubavi i novi kreativni potencijal.

Rak: Odgovornost prema sebi

Pred vama je zadatak bolje organizacije svakodnevnog života u kojem će biti više vremena za vas. Za promjenu, trebali biste njegovati sebe, a nešto manje pozornosti posvetiti drugima. Posvetite dovoljno vremena svom zdravlju i kondiciji, prehrani i odmoru. Zabavite se opuštenim trenucima s bliskim članovima obitelji, izletima i učenjem svega onoga što vas usrećuje, a može izgledati potpuno beskorisno.

Najviše pozitivnih vibracija i osjećaj životnosti dolazi iz najjednostavnijih iskustava poput druženja uz kavu, čitanja, odlaska u kino ili na tržnicu. Životnu mudrost otkrivate u dobro poznatoj okolini koju počinjete gledati svježim i optimističnim pogledom. Od sredine rujna obitelj će ponovo biti u prvom planu jer se na neki način proširuje.

Novi životni prostor, novi član obitelji ili uspjesi vaših bližnjih ispunit će vaše srce ponosom i srećom. Sigurnost koju osjećate u obiteljskom okruženju pomaže vam da se s lakoćom nosite sa svim poslovnim i životnim obavezama.

Lav: Obilje

Uz malo truda i puno zadovoljstva ove godine možete učvrstiti svoju financijsku situaciju. Novac vam dolazi s lakoćom, a čini se da ga još brže i trošite. Vaša je velikodušnost poznata, ali i vaša sklonost luksuzu pa malo promišljenosti u trošenju nije naodmet. Povoljan financijski trenutak najbolje ćete iskoristiti ako ga usmjerite prema domu – kupnji, preuređenju, proširenju i uljepšavanju svog intimnog prostora.

Djeca ili vaši stvaralački projekti i dalje vam oduzimaju najviše vremena, a svoje obaveze orijentirate isključivo prema njihovim zahtjevima. Odgovornost vam ne pada teško, to je način na koji u ovom trenutku najbolje možete izraziti svoju ljubav. Nije vam lako otvoreno pokazivati osjećaje, a čini se da je i vaš romantični duh splasnuo.

No to je samo privremeno, romantiku i velike geste obilno nadoknađujete iskrenošću i odanošću u ljubavi. Od sredine rujna vašu životnu radost počinju buditi nove ideje. Poželjet ćete se više družiti i ponovo se posvetiti učenju.

Djevica: Otvorite se životu

Kad jednom u dvanaest godina Jupiter prolazi vašim znakom, slobodno možete odbaciti oprez i dopustiti da vas ponese optimistična energija koja obećava uspjeh. Upravo ste zakoračili u novi ciklus osobnog rasta koji nudi napredak u svim segmentima života. Uz Jupiterovu podršku, s povjerenjem se možete otvoriti životu.

Nova razina partnerskih odnosa, nove poslovne prilike pa i reorganizacija obiteljskog života pomažu vam obnoviti samopouzdanje i ponovo sanjati velike snove. Nešto ste manje hrabri kad je riječ o vašim osjećajima. U dubinama svog unutrašnjeg svijeta i dalje postoje blokade i strahovi.

Treba vam još vremena da razočaranja iz prošlosti preradite u životnu mudrost. Lakše vam je pobjeći na sigurno područje uma, gdje svojom inteligencijom i izbirljivošću kontrolirate situaciju. Učenje je utjeha, a ove godine ste više nego spremni na nova znanja. Dinamična interakcija s neposrednom okolinom u prvom dijelu godine donosi vam uzbuđenja, optimizam i nove spoznaje.

horo vaga

Vaga: Anđeo čuvar na ramenu

Suočavanje sa stvarnošću, s neposrednom okolinom koju vidite baš onakvom kakva jest, uozbiljilo vas je i donijelo tmurna raspoloženja. Mnogi su vaši ideali nestali, ali su ustupili mjesto zrelijim životnim stavovima. Vaši su novi ciljevi skromniji, ali su ostvarivi.

Od početka godine osjećate poticaj da se pokrenete. Smisao za zaradu i povoljna financijska situacija daju vam osjećaj životnosti. Cijelo vrijeme prati vas osjećaj da vas štiti neka nevidljiva sila, vaš anđeo čuvar. Duboke preobrazbe i dalje se događaju u vašem duševnom životu, no jače nego ikad osjećate vjeru da će sve biti dobro. Od sredine rujna Jupiter ulazi u vaš znak donoseći optimističnu i znatiželjnu energiju.

Napokon vam se čini da razumijete svoju životnu svrhu, da jasno prepoznajete što trebate raditi. Spremni ste zakoračiti u novi krug života s više samopouzdanja. Nestrpljivi ste u tome da se oslobodite svega što nije izravno povezano s novim ciljevima. Dobro raspoloženje i bezbrižnost otjerat će sve vaše brige.

Škorpion: Neuništive vrijednosti

Najveći izazovi ove godine povezani su s preispitivanjem vrijednosti. Možda osjećate financijsku nesigurnost, pa čak i strah, no tijekom godine naučit ćete da vam one prave i neuništive vrijednosti nitko ne može oduzeti. To su vaša stabilnost, pouzdanost, istinoljubivost, spremnost da se potpuno posvetite onome što vas zanima.

Dinamičan prvi dio godine donosi vam zanimljive poslovne izazove. Oprezni i strpljivi u istraživanju, možete se osloniti na intuiciju pa ćete uz nešto napora otvoriti nove tokove novca. Najuspješniji ćete biti ako se povežete s grupacijama čiji resursi mogu pomoći u ostvarenju vaših ideja. Privlači vas mogućnost da se uključite u humanitarni rad ili da nesebičnim pomaganjem izrazite zahvalnost na svim dobrim stvarima u svom životu.

Vaša maštovitost i kreativni talenti i dalje se nesmetano razvijaju. Nadahnuće pronalazite u snovima, u vlastitom unutrašnjem svijetu. Romantična ljubav i snažan osjećaj povezanosti s partnerom i dalje su izvor vaše snage.

Strijelac: Naučiti reći ne

Obaveze koje imate prema obitelji i poslu postaju sve teži teret. Odlična poslovna situacija sad se već razvija sama po sebi i otvara vam prostor za uzmak. Promislite o odgovornosti koju imate prema sebi. Ako zanemarite svoje potrebe i ne budete odgovorni prema svom zdravlju, svojoj energiji i vremenu za sebe, nećete imati dovoljno snage za druge.

Ako dosada još niste naučili reći ne – dinamični tempo života na to će vas prisiliti. U prvoj polovini godine zvijezde vam šapću da se odmorite i da još jednom preispitate svoje ciljeve. Završite sve nedovršene poslove jer u novi ciklus života možete zakoračiti samo kad pustite nepotrebne terete prošlosti. U drugom dijelu godine dolaze očekivane nagrade kojima ste se nadali.

Svoje odgovornosti sad možete lakše podijeliti s drugima jer imate podršku poslovnih i društvenih grupacija kojima pripadate. Obitelj vam je veliko nadahnuće. Osjećaj voljenosti motivacija je da do kraja provedete promjene i napokon budete slobodniji.

Jarac: Znanje okrunjeno uspjehom

Pred vama je povoljna godina u kojoj učvršćujete spoznaju da ste na pravom razvojnom putu. U prvoj polovini godine nastavite s učenjem, putovanjima, skupljanjem različitih životnih iskustava. S lakoćom oblikujete svoje životne stavove i prenosite znanje pa možete biti jednako uspješni i u učenju i u podučavanju.

Ako se bavite pisanjem, završavate studij ili znanstveni rad, iskoristite prvih devet mjeseci godine da završite svoje projekte. U drugoj polovini godine s učenjem je gotovo! Vaše znanje i iskustvo bit će okrunjeni poslom koji želite ili društvenim priznanjem i osjećajem da ste pronašli svoje pravo mjesto pod suncem.

Ispunili ste obiteljska očekivanja, odradili svoje obaveze, upoznali svijet i učvrstili svoj položaj. Uspjeh na društvenoj razini polako će, ali vrlo korjenito mijenjati vaš unutrašnji svijet. Uskoro ćete moći odbaciti ponašanje i navike koje ste prerasli, a vibracije promjena koje osjećate u sebi postaju sve razgovjetnije.

Vodenjak: Prilagoditi se grupi

Po prirodi ste druželjubivi i rado ćete svoje znanje i vrijeme uložiti u plemenite ciljeve za opće dobro. Vjerujete da je grupa jača od pojedinca, no ipak s vama nije uvijek lako surađivati. Tijekom godine lako ćete preuzimati inicijativu, osobito u poslu, no vaše ideje ponekad su toliko napredne da se morate boriti kako bi ih drugi prihvatili.

Tvrdoglavo inzistirate na tome da ste u pravu, što vam neće olakšati suradnju. Ipak, vaš profesionalni ugled se učvršćuje. Najveća zadaća je prilagodba vlastitih ideja i ciljeva grupi koja može ubrzati vaš razvoj. Uz prihvaćanje nužnih pravila, možete dobiti financijsku potporu koja će pokrenuti vaše velike planove. Sreća vas prati u financijskim pitanjima, a intuicija postaje vaš dobar saveznik.

Od rujna se u vama budi želja za novim znanjima, za promjenom sredine, trebat će vam više slobode. Spremni ste više raditi na sebi, učenje i duhovni razvoj dolaze u središte pozornosti. Otvaraju se prilike za suradnju u inozemstvu, objeručke ih prihvatite.

horo ribeRibe: Ideali na testu stvarnosti

Vaš razvojni put i dalje je neraskidivo povezan s vašim životnim partnerom. Vaši ideali o braku, ljubavnoj vezi ili poslovnom partnerstvu na testu su stvarnosti. Iskustva zajedničkog života otvaraju vam novi pogled na vaše vlastite osjećaje i želje. Učite o sebi promatrajući se u zrcalu vrijednosti i osobnosti partnera.

Mogućnost je to da postignete novu razinu odnosa. Ponekad vam se čini da ste previše požrtvovni, no u ovom razdoblju možete najviše naučiti o sebi istražujući svoju spremnost da se posvetite drugoj osobi. Najveći izazovi pred vas ipak nisu postavljeni u partnerskoj vezi, nego u poslu. Izazovi i osjećaj pojačanih obaveza motivirat će vas da preispitate svoj poslovni status.

Dobrom organizacijom i marljivim radom postavljate čvrste temelje dugoročnog uspjeha. Profesionalni uspjeh neće izostati. Od rujna se sve više i sve pouzdanije možete osloniti na podršku drugih. Sva podrška i ljubav koju ste davali drugima donosi nagradu ljubavi, razumijevanja, stabilnosti i novca.

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr