Pun Mjesec u Ribama: Vrijeme je za transparentnost

U srijedu 6. rujna 2017. u 8 sati i 4 minute pun Mjesec u Ribama navodi nas za zaplovimo vodama kolektivne podsvijesti...

Nevidljiva nit koja nas međusobno povezuje

Znak Ribe predstavlja 12. kuću i one su zadnji znak Zodijaka, vodenog elementa i promjenjive kvalitete. U Ribama se spajamo, gubimo individualnost i svi postajemo Jedno. Ribe govore o jedinstvu i odnose se na nevidljivu nit koja nas međusobno povezuje.

12. kuća astrologije pokazuje naše nepoznate ili skrivene jake i slabe strane. Ukazuje na tugu, patnje, ograničenja, sjećanja, tajne, izoliranost, razočaranja, tajne radnje. U natalnoj astrologiji, 12. nam kuća može pokazati na koji način sabotiramo sami sebe ne suočavajući se s onime što se nalazi u našoj dubokoj podsvijesti.

Baš kao što Sunčeve zrake u izlasku sunca zaklanjaju zvijezde na istoku, tako je i sadržaj 12. kuće teško vidjeti.

Želja za pomaganjem

Kada se uštap nalazi u Ribama, stvaraju se tenzije između svijeta ideala, mašte i duhovnosti (Ribe) i ljudske nesavršenosti, praktičnosti i djela (Djevica). Budući da je ovaj puni Mjesec povezan s Neptunom, prirodnim vladarom Riba, javlja se dodatna doza vodene energije. Može se javiti snažna želja za pomaganjem drugima, spašavanjem nekoga, sebe ili svijeta bez jasnog plana kako to učiniti.

Tijekom ovog punog Mjeseca, ona nevidljiva nit koja nas sve povezuje mogla bi biti opipljiva. Osjetljivije osobe mogle bi snažno osvijestiti svjetske patnje i probleme. Javit će se potreba da popravimo stvari iz temelja, isključimo gen koji tjera ljude da se okreću jedni protiv drugih. Kada bismo se duboko zagledali u promijenjeno stanje svijesti, mogli bismo postati svjesni ovog drevnog koda zapisanog u srži našeg bića.

Duhovni rad na sebi je nužan

Utjecaj Neptuna može biti divan, ali isto nas tako može i zavarati. Pod njegovim utjecajem mogli bismo vidjeti samo ono što želimo, posebice kada je riječ o odnosima. Arhetip žrtve i spasitelja uživaju u svojim ulogama, eskapisti se prepuštaju svojim porocima, a idealisti prestaju viđati svrhu svog truda. Sunce u Djevici ukazuje nam da nikada nećemo ostvariti ideale ako se ne suočimo s praktičnim problemima. No ne možemo zanemariti nužan duhovni rad na sebi pod utjecajem Riba. Kombinacija mašte i praktičnosti može dovesti do ostvarenja snova.

Istovremeno, Saturn u Strijelcu neprestano nas podsjeća da “ne možemo sve učiniti“. Ne možemo svakoga spasiti. Ne možemo svimapomoći, ali možemo poraditi na vlastitim uvjerenjima. Možemo se izdignuti iznad svojih frustracija i zabluda te preuzeti odgovornost za sebe.

Utjecaj Saturna također nas navodi na preispitivanje vjere. Iako je u Ribama duhovnost snažno izražena, Saturn u Strijelcu traži konkretan dokaz: “Pokaži mi da postoji i ja ću vjerovati“. Neptun pak zna da jedino što možete učiniti jest osjećati nešto u srcu bez točnog objašnjenja zašto.

Stvaranje snažnih promjena

Ova se dinamika manifestira i na drugim poljima. Saturn u Strijelcu može predstavljati kruta i nepopustljiva uvjerenja koja ograničavaju međuljudske odnose i ponašanje. Mjesečeva konjunkcija s Neptunom traži od nas da se udaljimo od poznatog, da nadjačamo razlike i prepoznamo zajedničku božansku ljubav.

Mjesec je u sekstilu s Plutonom što mu daje dodatnu snagu, a te valove emocija možemo iskoristiti za stvaranje snažnih promjena. Neobično djelovanje Mjeseca na Veneru navodi nas da ostanemo milosrdni bez obzira na nesklad kojim smo okruženi.

Ponekad se pretjerano opterećujemo tuđim mišljenjem. Mjesečev blago negativan utjecaj na Veneru u teatralnom Lavu, može u nama probuditi želju da glumimo nešto što nismo kako bi bili viđeni.

Dopustite si biti svoji

Ribe pak znaju da se ispod svile, baš kao i ispod dronjaka nalaze krv i meso. Sve nas proganjaju isti strahovi, krivnje i boli. Ne možemo se stalno pretvarati. Pun Mjesec u Ribama odlično je vrijeme da istražimo zbog čega želimo biti kao drugi, umjesto da si dopustimo biti svoji.

Svi se ponekad osjećamo nevidljivo, ali to je najčešće zato što smo izgubili vezu sa samima sobom. Pun Mjesec u Ribama vrijeme je za povezivanje sa sobom, meditaciju i duhovnosti što će nam rasvijetliti put. Snovi bi mogli biti od ključne važnosti kada je riječ o povezivanju s unutarnjim izvorom. Slušajte svoju intuiciju. Ključ je u transparentnosti.

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr